- Vineri, 23 aprilie 2021, Israelul a ajuns la 60% din populație vaccinată.
- Medicul Nir Hodorov, în prima linie în Israel, cu studii la Cluj și Polonia, a explicat că succesul se datorează exclusiv vaccinării.
- Nir Hodorov spune că unele restricții ar putea să nu mai fie impuse și celor care s-au vaccinat. Restricții ca accesul în restaurante, la concerte sau evenimente sportive.
- Medicul mai spune că autoritățile din România ar trebui să găsească soluții prin care să convingă oamenii să se vaccineze.
Nu mai este nicio surpriză succesul Israelului în ceea ce privește campania anti-COVID. Israelienii au renunțat la purtarea măștii de protecție și la o serie de restricții pentru că 23 aprilie 2021 a marcat vaccinarea anti-COVID pentru 60% din populație, relatează Adevărul.
Advertisment
Cazurile de coronavirus din Israel au scăzut de sute ori, iar în curând se vor putea vaccina și copiii.
Nir Hodorov este medic în Israel, în prima linie, cu studii la facultatea din Cluj și Katowice, Polonia.
Recomandări
Nir a spus într-un interviu Adevărul că succesul campaniei din Israel s-a datorat exclusiv vaccinării.
„Chiar dacă au mai existat și câteva cazuri de oameni care s-au vaccinat și au făcut, totuși, boala, au fost persoane în vârstă, care nu au dezvoltat anticorpi în urma vaccinării”, a explicat Nir Hodorov, medic în Israel.
Ce ar putea învăța România de la campania anti-COVID a Israelului
Nir a spus că „Autoritățile române trebuie să găsească neapărat soluții pentru a-i convinge pe oameni să se vaccineze”.
Medicul a mai oferit o soluție: Persoanele vaccinate să fie exceptate de la anumite restricții. Nir Hodorov a spus că cei care au primit vaccinul anti-COVID ar trebui să aibă voie în restaurante, la concentre sau evenimente sportive.
Interviul complet cu medicul Nir Hodorov din Israel este aici.