• Testele non-invazive ar putea fi introduse în școli de luna viitoare
  • Cîmpeanu: Din 1.350.000 de teste antigen pentru elevi s-au folosit doar 26.000
  • Cîmpeanu: Elevii vor reveni la şcoală în 5 mai
  • Cîmpeanu, despre testele de salivă: Pot fi un semnal de alarmă că există o problemă

Testele de salivă ar putea fi introduse în școli, de luna viitoare, a anunțat Ministrul Educației. Sorin Cîmpeanu spune că a cerut, deja, Ministerului Sănătăţii să pregătească testarea non-invazivă pentru elevi.

Ministrul Educației vrea ca măcar elevii cu simptome și cei care au intrat în contact cu persoane infectate să fie testați. Aceeași regulă o vrea aplicată și în cazul profesorilor.

Dar Sorin Cîmpeanu admite că testele de salivă care ies pozitive trebuie validate, apoi, și de teste Real Time PCR, așa cum se întâmplă și în sistemul de învățământ din Italia.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Din ce în ce mai multe state europene apelează la soluţia aceasta a testării non-invazive în şcoli. Ultimul exemplu este cel al Italiei. Ele sunt validate ulterior prin teste PCR, dar sunt un instrument foarte important pentru a asigura protecţia sanitară în şcoli”, a declarat Ministrul Educaţiei.

Există şi două probleme, însă. Guvernul se gândește abia acum cine va cumpăra testele pe bază de salivă, iar acest tip de teste nu sunt omologate de Institutul Național de Sănătate Publică, ceea ce înseamnă că nu sunt considerate relevante.