• Oamenii din întreaga lume sunt încurajați să doneze bani, într-o acțiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății
  • OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare și livrare a unei doze de vaccin pentru o persoană dintr-o țară cu venituri mici
  • „Cea mai bună cale de a ieși din această pandemie este de a avea vaccinuri pentru toată lumea”, a spus directorul general al OMS

Oamenii din întreaga lume sunt încurajați să doneze bani, într-o acțiune condusă de Organizația Mondială a Sănătății, pentru a strânge fonduri suplimentare. Donațiile vor finanța programul internațional COVAX COVID-19 de partajare a vaccinurilor, informează Reuters.

Lansând miercuri campania „Go Give One”, directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că va permite celor care doresc „să-și joace rolul în vaccinarea lumii cu o donație simplă” și astfel să să pună umărul la estomparea pandemiei.

OMS estimează că 7 dolari ar acoperi costurile de cumpărare și livrare a unei doze de vaccin pentru o persoană dintr-o țară cu venituri mici. Campania va căuta, de asemenea, fonduri de la companii ale căror angajați și clienți pot să contribuie.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

„Cea mai bună cale de a ieși din această pandemie este de a avea vaccinuri pentru toată lumea, începând cu lucrătorii din domeniul sănătății și până la cei mai vulnerabili oameni din lume”, a spus Ghebreyesus într-un comunicat.

Campania este susținută de organizații de caritate și companii globale, cu o platformă de donații online la: www.gogiveone.org. Aceasta își propune să asigure 2 miliarde de doze de vaccin COVID-19 pentru țările cu venituri mai mici până la sfârșitul anului 2021.