• Alexandru Rafila: În lipsa unei gândiri coerente cred că rezultatele vor fi îndoielnice
  • Oficialul OMS: Imunitatea de grup ar putea fi atinsă în toamnă, la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Nu avem altă soluție

Reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila, a vorbit, miercuri, despre posibilitatea ca artiștii și maneliștii să se implice în campania de imunizare din România.

Această idee este bună, cu trei condiții: să există coordonarea acestei campanii de informare, să existe bun-credință și să știe de ce fac acest lucru. Pentru că menționarea unui spirijn ipotetic, cum ar fi al maneliștilor, nu e important. El trebuie să fie și finanțat. În lipsa unei gândiri coerente cred că rezultatele vor fi îndoielnice”, a subliniat parlamentarul.

Alexandru Rafila a vorbit și despre momentul la care am putea ajunge la imunitatea de masă.

Recomandări

PUTIN: VOM DOBORÎ TOATE AVIOANELE F-16 TRIMISE UCRAINEI
SBF PRIMEȘTE 25 DE ANI DE ÎNCHISOARE
ZIUA FEMEILOR DIN MUZICĂ
ȘTII DE VREME? VINE VARA-N TOATĂ ȚARA
MOLDOVA SE PREGĂTEȘTE DE ADERARE
ROTAȚIA PĂMÂNTULUI A ÎNCETINIT

„Imunitatea de grup ar putea fi atinsă în toamnă, la finalul lunii septembrie, începutul lunii octombrie. Nu avem altă soluție.

Vreau să terminăm cu această reîntoarcere la restricții și să urmăm calea în care restricțiile sunt ridicate o dată pentru totdeauna. Trebuie scoasă din discuție obligativitatea vaccinării, nu trebuie nicio acțiune indusă pentru că acest lucru va scădea încrederea în campania de vaccinare”, a subliniat Rafila.