• În Chicago se oferă bere ca stimulent pentru vaccinare, iar în New York și Washington chiar joint-uri de marijuana
  • Guvernul sârb le-a promis celor care se vor vaccin până pe 31 mai echivalentul a 25 de euro
  • Premierul Florin Cîțu spune că România oferă mai mult: revenirea la normalitate

Întrebat, miercuri, după ședința de Guvern, despre stimulentele pe care le oferă alte state și cele pe care le oferă România pentru a stimula vaccinare, premierul Florin Cîțu a spus că România oferă „cel mai bun stimulent: revenirea la normalitate, la o viață fără mască, în care putem circula liber oricând, oriunde”.

„Este cel mai bun stimulent. Nu cred că e nevoie de altceva”, a spus premierul.

SUA oferă stimulente de la bere în Chicago, până la joint-uri de marijuana în New York și Washingtown. Președintele Joe Biden a spus, de asemenea, că oferă un credit de finanțare pentru companiile care oferă zile libere. În Maryland și Detroit bani- 100 și, respectiv, 50 de dolari, în New Jersey – bere, în Dallas – gogoși, în Illinois poți pirmi bilete la muzeu, în Houston bilete la spectacole, iar în Michigan cine vine cu dovada vaccinului primeşte un joint gratis.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT
FT: UE ARE TIMP, SUA AU BANI

„Noi am oferit companiilor în România centre de vaccinare în companii. Se poate face așa ceva. În același timp va fi încă o propunere pe masa comitetului inter-ministerial, pe care am făcut-o ca în office-space, dacă toate persoanele sunt vaccinate, să nu se mai poarte mască, de exemplu. Sunt propuneri care sunt pe masă. Vom vedea dacă e nevoie de motivații financiare, dar eu cred că suntem responsabili și vrem să revenim la normalitate”, afirmă Cîțu.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu va fi atinsă ținta de 5 milioane de români vaccinați, Cîțu a spus că nu se gândește deocamdată la alte restricții, ci doar că cele existente nu vor fi ridicate.

„Vom merge mai departe cum e e situația acum. Dar eu nu cred. Eu cred că dorința noastră, a românilor, e mult mai mare de a reveni la normalitate și va învinge orice și ne vom vaccina”, este convins premierul.

Guvernul sârb le-a promis celor care se vor vaccin până pe 31 mai echivalentul a 25 de euro

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucic, a anunțat că persoanele cu vârste de peste 25 de ani care se vor vaccina anti-COVID-19 până pe 31 mai vor primi echivalentul a 25 de euro, relatează Balkan Insight.

Potrivit datelor oficiale, până la 2 mai, Serbia a folosit 3,52 milioane de doze de vaccin, 1,49 milioane de persoane fiind vaccinate cu a doua doză. Procentul este semnificativ, având în vedere că țara are o populație de 7 milioane.