• Majoritatea părinților au apelat la un centru afterschool în vacanța de o lună
  • Trendul de înscriere este ascendent, tot mai mulți își înscriu copiii la after
  • Părinte: „L-am dus la after pentru că trebuia să socializeze cu cei de vârsta lui”

După o vacanță care i-a dat peste cap pe elevi, dar mai ales pe părinți, lucrurile încep încet să își revină la normal. Adela este mama unui băiat și se bucură că a prins loc la afterschool mai ales că în timpul orelor online și-a pierdut simțul de a socializa. L-a dus chiar și în timpul vacanței.

„L-a ajutat să vină în contact cu propriii colegi, cu alți prieteni și nu a resimțit atât de acută această izolare. E foarte greu să lași un copil la clasa I, a II-a, mai ales că eu lucrez destul de departe de casă”, a spus Adela Hanafi.

Laura Ciuperceanu este managerului unui centru afterschool. Din iunie, anul trecut, nu și-a închis deloc centrul. Cu toate astea, pandemia a afectat-o, iar numărul copiilor înscriși a ajuns la jumătate. Dar acum cererile au crescut și locurile sunt ocupate în proporție de 60%.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

„Odată cu începerea școlii s-au mai înscris ceva copii și atunci d-asta vă spuneam că trendul e unul ascendent. Adică practic noi vedem o aplecare mai mare către unitățile de tip afterschool. Respectăm toate normativele pe care le-am primit legat de prevenirea infecției cu coronavirus”, a spus Laura Ciuperceanu.