• Comisia Europeană dă din nou în judecată laboratorul anglo-suedez AstraZeneca.
  • Potrivit UE, această a doua procedură judiciară vizează obţinerea unor despăgubiri.
  • AstraZeneca susține că noul proces intentat nu este necesar.

Uniunea Europeană dă din nou în judecată AstraZeneca și cere despăgubiri, după ce compania farmaceutică a întârziat din nou livrarea vaccinurilor anti-COVID, transmite Yahoo News.

AstraZeneca spune că a respectat contractul, iar decizia UE este neîntemeiată.

Avocatul companiei farmaceutice a declarat marți că noul proces nu este necesar, având în vedere că există deja unul în curs.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Compania anglo-suedeza AstraZeneca s-a angajat inițial să livreze 300 de milioane de doze de vaccin din decembrie până la sfârșitul lunii iunie, dar a întârziat livrările, după ce a livrat doar 50 de milioane de doze de vaccin.

Avocatul UE a declarat în fața instanței că AstraZeneca ar trebui să livreze 120 de milioane de doze de vaccin până la sfârșitul lunii iunie – 90 de milioane în al doilea trimestru, în plus față de cele 30 de milioane de doze expediate la sfârșitul lunii martie.

Avocatul companiei farmaceutice a declarat că AstraZeneca nu este obligată să livreze întregul volum de doze stabilit în contract, deoarece s-a angajat doar să depună „efortul” pentru realizarea obiectivului.