- Fenomen bizar într-un oraș din statul american Alabama unde sunt organizate ”petreceri Covid”
- Studenții din Tuscaloosa se reunesc și se întrec în cine ia coronavirus primul
- Invitații plătesc pentru a participa iar banii ajung la cine e depistat primul cu Sars-Cov-2
Un consilier al primăriei din Tuscaloosa a alertat autoritățile în legătură cu gestul inconștient al studenților din oraș, relatează ABC News.
Advertisment
Practic tinerii organizează petreceri fără nicio regulă de distanțare sau protecție la care aduc și un bolnav, strâng bani într-un vas, iar apoi petrec. Cine este depistat primul cu coronavirus primește banii strânși.
”Pun banii într-o oală apoi așteaptă să vadă cine ia Covid primul. Nu are sens. O fac intenționat”, a spus Sonya McKinstry, îngrijorată că la aceste petreceri pot ajunge și tineri care habar nu au ce se petrece acolo.
Recomandări
Randy Smith, șeful departamentului de pompieri, a explicat că astfel de petreceri Covid au fost organizate în mai multe zone din oraș de câteva săptămâni.
Copii, elev și studenți participă de bunăvoie știind că la petreceri sunt și oameni depistați pozitiv cu Covid-19. ”La început am crezut că sunt zvonuri. Dar am făcut cercetări și nu doar medici, ci și autoritățile locale au confirmat informațiile” a declarat Randy Smith.
Nu este clar dacă cineva s-a îmbolnăvit până acum la aceste petreceri. În Alabama sunt peste 38.000 de cazuri de Covid, cu o explozie de 10.696 în ultimele 14 zile, și peste 940 de morți.
- Donald Trump spune că își va recunoaște înfrângerea, dacă va fi cazul. Sociolog: „E mult mai ușor să fii candidatul opoziției decât cel care se află la putere”
- Americanii se țin de glume în ziua alegerilor. „Kim Jong Un” votează în Las Vegas
- Americanii decid astăzi structura puterii în Congres. Controlul dintre republicani și democrați ar putea să se schimbe
- S-a încheiat votul în Pennsylvania. Care e favoritul în acest „swing state”
- Kamala Harris și Donald Trump se află într-o luptă strânsă, la alegerile prezidențiale din SUA. Vladimir Ionaș, sociolog: „E mai mult o campanie negativă la adresa lui Donald Trump”
Partenerii noștri