Miniştrii Uniunii Europene de Externe vor organiza marţi (18 mai) o videoconferinţă de urgenţă cu privire la intensificarea luptelor dintre Israel şi palestinieni, a anunţat duminică ministrul de externe al UE, Josep Borrell.

Având în vedere escaladarea continuă a conflictului dintre Israel şi Palestina şi numărul mare de victime civile, convoc marţi o conferinţă video extraordinară a miniştrilor de Externe ai UE. Vom coordona şi vom discuta modul în care UE poate contribui cel mai bine la încetarea violenţei“, a scris Josep Borrell pe Twitter.

Potrivit Ministerului Sănătăţii din Gaza, aproximativ 145 de palestinieni, printre care 41 de copii, au fost ucişi şi 1.100 răniţi de luni, de când a început conflictul.

Recomandări

ALTĂ GRANIȚĂ
TRUMP E FAN HORROR
RAIDURI ÎN LIBAN
LE PEN URMĂRITĂ PENAL
VORBE GRELE
REVIN INUNDAȚIILE

Şi în Israel au murit 10 persoane şi 636 au fost rănite în atacurile din ultimele zile.

Premierul Benjamin Netanyahu a promis că va continua ofensiva asupra grupului militant atât timp cât va fi necesar.

Focul va fi întâmpinat cu foc„, a declarat Netanyahu sâmbătă seara. „Această operaţiune militară va continua atât timp cât va fi nevoie până când ne vom atinge obiectivele şi vom aduce pace şi siguranţă tuturor cetăţenilor israelieni“, a mai spus Netanyahu pentru Jerusalem Post şi preluat de DPA.