• Un nou scandal de rasism este dezbătut intens în SUA pe rețelele de socializare.
  • O femeie albă a fost filmată amenințând cu un pistol o femeie de culoare și pe fiica acesteia.
  • Imaginile s-au viralizat și i-au împărțit pe americani în două tabere.

Întreg scandalul a avut loc joi într-o parcare din Michigan și s-a soldat cu punerea sub acuzare a lui Jillian Wuestenberg și a soțului ei Eric pentru ultraj, relatează New York Times.

Potrivit poliției, totul a început după ce Jillian s-a ciocnit de o adolescentă de culoare pe nume Makayla la intrarea într-un restaurant Chipotle iar mama acesteia, Takelia Hill, i-a confruntat.

Cele două au pretins inițial scuze din partea cuplului de albi iar schimbul de replici a escaladat rapid în acuzații de rasism, jigniri și a culminat cu o amenințare cu arma.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Jillian Wuestenberg și soțul ei care au permis de port armă au fost reținuți, apoi eliberați după ce au fost acuzați de ultraj, pedepsit cu până la 4 ani de închisoare.

”O persoană a spus că nu a realizat că s-a ciocnit cu o pungă de mâncare de o altă persoană, iar cealaltă persoană a pretins scuze. Apoi lucrurile au escaldat” a relatat șeriful Michael Bouchard.

Acesta i-a îndemnat pe oameni să nu alimenteze astfel de scandaluri mai ales că mulți oameni sunt deja sub presiune.

Imaginile viralizate nu arată începutul conflictului, însă o surprind pe femeia de culoare care îi numește pe cei doi albi ”rasiști” și ”ignoranți” și îi reproșează lui Jillian că a țipat la fiica ei după ce s-a ciocnit de ea.

Potrivit unei înregistrări mai lungi, cuplul de albi se apără, apoi urcă în mașină. Takelia Hill aleargă în spatele automobilului și îi acuză că vor să o calce. După ce lovește mașina cu mâna, Jillian coboară și o amenință cu un pistol. Mai mulți martori au sunat la poliție.

În urma scandalului, Eric Wuestenberg a fost concediat de la Universitatea Oakland din Michigan, unde coordona serviciile de sprijin oferite veteranilor.

Imaginile i-au divizat iar pe americani pe rețelele de socializare, unii au condamnat în termeni duri gestul cuplului de albi, alții cred că totul a fost o exagerare din partea celor două femei de culoare.