• Incendiul izbucnit acum două zile la fabrica de depozitare și incinerare a deșeurilor din Prahova a fost pus intenționat.
  • Aceasta este prima concluzie a anchetei făcute de pompieri.
  • S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de incendiul major, stins după zeci de ore și în urma căruia un om a murit.

Incendiul de la Brazi a fost provocat de o mână criminală, au stabilit pompierii. Ei au aflat că inițial au explodat mai multe butelii de propan și apoi a izbucnit un incendiu major.

Reprezentanții ISU Prahova susțin că incendiul de la Brazi a izbucnit, cel mai probabil, din cauza folosirii intenționate sau din culpă a condițiilor pentru a genera evenimentul. S-a produs o explozie a unor butelii de propan, urmată de un incendiu major, au aflat pompierii.

Focul a izbucnit în noaptea de marți spre miercuri, autoritățile fiind anunțate prin apel la 112 despre incendiul de pe platforma incineratorului din localitatea Brazi, județul Prahova.

Recomandări

ALICIA KEYS E NOMINALIZATĂ LA TONY AWARDS
O GENERAȚIE DE SINGURATICI
MENIU A LA GREC
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE

Focul s-a manifestat în interiorul halei incineratorului, pe o suprafață de 2.000 de metri pătrați, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deșeurilor din incintă. Din cauza degajărilor masive de fum, ISU Prahova a emis mesaj RO-ALERT către populație.

Totuși, ploaia și vântul au făcut ca indicatorii de calitate a aerului monitorizați la stațiile fixe din municipiul Ploiești și localitatea Brazi, precum și cei monitorizați cu laboratorul mobil al Agentiei pentru Protectia Mediului Prahova în zona de sud a Municipiului Ploiești, să nu înregistreze creșteri sau depășiri.

Pompierii au păstruns joi dimineața în zona afectată, unde a fost găsită o persoană decedată.