- Fritz: vom avea „o primărie a timișorenilor profesioniști”
- Se desființează 80 de posturi, dintre care zece de conducere
- Timișoara va avea și grădinar-șef și nouă manageri de cartiere
- Sunt și peste 100 de locuri vacante
- Vechea organigramă avea 27 structuri diferite
Timișoara ar urma să aibă manageri de cartier, dar și un grădinar-șef. Posturile apar în noua organigramă a Primăriei, din care dispar însă, alte funcții. Aşteptările sunt mari, atât de la peisagişti, cât şi de la timişorenii de rând, care fac reclamaţii peste reclamaţii privind probleme punctuale, dar nimeni nu îi ia în seamă.
Advertisment
„Grădinarul şef va trebui să gândească proiectele mari de infrastructură verde noi. Managerii de cartiere sunt un concept nou şi, eu aş spune, revoluţionar, care vor fi funcţionari din cadrul Primăriei. Vor ţine legătura cu cetăţenii, cu firmele, cu ONG-urile, din cartierul respectiv.Se vor asigura că atunci când facem o investiţie în cartierul respectiv, toţi cetăţenii sunt informaţi, pot participa la procesul de dezvoltare a acestui proiect, dar şi să rezolve probleme foarte concrete din cartier. Managerul de cartier va trebui să fie cel care ştie unde este groapa, ce trotuar trebuie reparat şi care este liantul între cetăţenii din acest cartier şi funcţionarii din Primărie“, explică Dominic Fritz, primarul Timișoarei.
„Sperăm să nu fie un post de sinecură şi să fie într-adevăr un manager de zonă care să vină să vadă pulsul locului şi să constate ce e de făcut. Am instalată aplicaţia cu Primăria Timişoara, unde se pot semnala probleme, doar că e cam în zadar. Le semnalăm şi rămân la stadiul de semnalizare“, spune un timișorean.
Recomandări
„Grădinile publice sunt destul de precare în ceea ce priveşte funcţiunile pentru toate categoriile de vârstă, pentru persoane cu dizabilităţi. Grădinile urbane ale Timişoarei sunt destul de sărace în bioiversitate şi în straturi vegetale. Mobilerul urban nu e calitativ şi e destul de degradat,răspunde destul de rău vandalismului, avem şi gunoaie, în spaţiul verde“, spune și Alex Ciobota, peisagist.
Tiberiu Negrei, liderul Sindicatului din Primăria Timișoara, spune că „Sindicatul solicită, în numele membrilor de sindicat, o dezbatere publică, cu privire a acest proiect de hotărâre. Având în vedere termenul extrem de scurt de la momentul postării pe site, adică vineri, 11 iunie, şi şedinţa de plen. Sindicatul nu a fost consultat, cu privire la acest proiect de hotărâre şi domnul primar are posibilitatea, de fapt obligaţia, ca urmare a solicitării noastre să organizeze o dezbatere, unde să participe toţi cei interesaţi“.
Partenerii noștri