• Clujenii și bucureștenii plătesc cu 35% mai mult decât timișorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere.
  • Chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la o sumă rezonabilă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro.
  • În ce priveşte garsonierele, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro şi 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, preţurile se ridică până la 400-650 de euro.

Clujenii şi bucureştenii plătesc cu 35% mai mult decât timişorenii pentru închirierea unei garsoniere sau a unui apartament cu două camere.

Chiria medie pentru apartamentele cu două camere oscilează de la o sumă rezonabilă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro, conform datelor Imobiliare.ro.

În ce priveşte garsonierele, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro şi 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, preţurile se ridică până la 400-650 de euro.

Recomandări

UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
VICTORIE PENTRU ALCARAZ LA MADRID
BENEFICIILE URCATULUI PE SCĂRI
UNDE MERGI ÎN VACANȚA DE PAȘTE?

Clujul rămâne cel mai scump oraş pe segmentul locuinţelor mici cu 1 şi două camere, în vreme ce valoarea chiriilor din Capitală se detaşează faţă de restul oraşelor în cazul apartamentelor mari.

Clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timişorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Există diferenţe foarte mari de la un oraş la altul, chiar dacă este vorba de oraşe absolut comparabile din punct de vedere a venitului mediu sau a numărului de locuitori.

Atractivitatea municipiului Cluj-Napoca, numărul mare de studenţi, apetitul pentru investiţii imobiliare de tipul buy to rent a celor cu venituri ridicate, dar şi dezvoltarea cu precădere în zonele periferice şi în comunele limitrofe menţin chiriile medii din municipiul Cluj-Napoca peste cele practicate în Bucureşti, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

București, chirii între 300 și 650 de euro

În Bucureşti, aşteptările proprietarilor se situează la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, la 470 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi la 650 de euro pe lună pentru o locuinţă cu tricamerală.

Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat s-au înregistrat în categoria apartamentelor cu două camere (+11,8%).

În Braşov, chiriile se situează la un nivel mediu de 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 550 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile apartamentelor cu trei camere din acest centru regional se remarcă printr-o evoluţie anuală de 16,4%.

În Cluj-Napoca, preţurile solicitate s-au menţinut la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 475 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%.

Constanța, Iași și Timișoara

În Constanţa, chiriile ajung la 270 de euro pe lună pentru o garsonieră, 400 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 550 de euro pe lună pentru o locuinţă cu trei camere. Preţurile apartamentelor cu trei camere din Constanţa au evoluat într-un mod semnificativ şi anume, au înregistrat o evoluţie anuală în cuantum de 23,7%.

În Iaşi, proprietarii solicită, în medie, 280 de euro pe lună pentru o garsonieră, 380 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 450 euro pe lună pentru unul cu trei camere. Şi în acest centru regional preţurile apartamentelor cu trei camere au înregistrat o evoluţie anuală semnificativă (+15,5%).

În Timişoara, bugetul mediu necesar pentru închirierea unui apartament este de 220 de euro pe lună pentru o garsonieră, 350 de euro pe lună pentru două camere şi 400 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţului a fost consemnată la apartamentele cu trei camere, unde acestea au crescut cu 9,3%.

Citește și

Bacalaureat 2023. Elevii susțin astăzi proba la Limba română. Ce subiecte au picat

Cum a ajuns un câine să candideze la primărie? Detalii din spatele alegerilor din Toronto

FOTO|VIDEO. Modul inedit în care Kourtney Kardashian și Travis Barker au dezvăluit sexul viitorului lor copil