• Elevii claselor a XII-a susțin astăzi proba scrisă a examenului de bacalaureat la limba și literatura română.
  • Accesul în săli se face începând cu ora 7:30, și durează până la ora 8:30.
  • Timpul pe care elevii îl au la dispoziție să redacteze subiectele este de 180 de minute pentru fiecare probă scrisă.

Examenul Național de Bacalaureat începe. Elevii claselor a XII-a susțin astăzi proba scrisă a examenului de bacalaureat la limba și literatura română, scrie Edupedu.

Accesul în săli se face începând cu ora 7:30, și durează până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației sâmbătă. Fiecare probă începe la ora 9:00.

Timpul pe care elevii îl au la dispoziție să redacteze subiectele este de 180 de minute pentru fiecare probă scrisă și se calculează imediat după distribuirea, către candidați, a subiectelor, conform sursei citate.

Recomandări

TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
UK AR TRIMITE SOLDAȚI ÎN GAZA
AVEM PRINTRE CELE MAI MICI PREȚURI LA ENERGIE
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
UNDE SUNT INVESTIȚIILE LUI CIOLACU?

Candidații susțin marți, 27 iunie, proba obligatorie a profilului, Matematică sau Istorie, iar miercuri pe cea la alegere, în funcție de profil.

Ce subiecte au picat

La subiectul I, absolvenții de liceu de la profilul real și tehnologic au avut un text la prima vedere de C. Călinescu, „Ion Creangă. Viața și opera”. Pe baza acestui text, candidații au rezolvat mai multe exerciții:

  1. „Indică sensul secvenței „de bună seamă”.
  2. Menționează două dintre sursele de venit ale lui Ion Creangă, utilizând informația din textul dat.
  3. Precizează o posibilă semnificație a curcubeului pentru Ion Creangă, justificându-ți răspunsul cu o secvență semnificativă din textul dat.
  4. Explică un motiv pentru care Ion Creangă călătorește la Târgu-Neamț.
  5. Prezintă, în 30-50 de cuvinte, o trăsătură morală a lui Ion Creangă, așa cum reiese din textul dat.”

La subiectul I, punctul B, elevii au avut să argumenteze dacă oamenii trebuie sau nu să exprime recunoștință față de școlile în care au fost formați, raportându-se atât la informațiile din fragmentul extras din volumul „Ion Creangă. Viața și opera” de George Călinescu, cât și la experiența personală sau culturală.

Elevii de la profilul real au avut la subiectul III de redactat un eseu de minimum 400 de cuvinte în care să prezinte particularitățile unui text narativ aparținând lui Liviu Rebreanu sau Camil Petrescu. Cei de la uman au avut de redactat un eseu în care să caracterizeze unul dintre personajele acelorași autori.

Vezi aici subiectele de anul acesta pentru profilele Uman și Real, la proba scrisă de limba și literatura română:

Știre în curs de actualizare…

Citește și