• „Noi suntem în fața PNL de la începutul anului trecut. O mirare este că ne-am apropiat îngrijorător de mult de PSD”
  • „Am învățat să facem proteste, știm să facem Opoziție, vrem să arătăm că știm și să guvernăm”
  • „Cu siguranță o să mai facem proteste. Doar PSD a rămas adversarul nostru politic. Protestul este unealtă democratică de a ne lupta cu guvernarea”
  • „Nu sunt speriați de AUR, sunt speriați că și-ar putea pierde fotoliile. Oamenii se identifică cu noi pentru că suntem din rândul lor”
  • „La 18 ani, am votat cu Traian Băsescu. În 1996, am tras de bunicul meu să voteze cu CDR și pe Emil Constantinescu. A fost prima mea dezamăgire”
  • PSD copiază mesajele AUR. Marcel Ciolacu e ca un lăutar. PSD cântă și manele, și lăutărească veche și muzică ușoară”
  • „Ciolacu nu o să fie partenerul nostru într-o viitoare coaliție de guvernare. De toți care s-au aliat cu PSD s-a ales praful”
  • „Electoratul AUR este format din români furioși”
  • „Pe coridoarele puterii s-a formulat următoarea idee: AUR nu mai poate fi oprit prin metode democratice. O să mă uit mai atent cum trec strada”
  • „Dacă aș fi George Simion, premier AUR, aș face 300 de parlamentari. Aș face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aș reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori”
  • „O pensie decentă nu înseamnă să fie mai mare decât salariul președintelui. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă. Ei o fac special într-un mod neconstituțional, va fi respinsă de CCR”
  • „La doamna Turcan nu s-a mai sesizat nimeni că are studii la Moscova. M-am obișnuit cu dublul standard, trăim în țara minunilor”
  • „Avem un candidat la funcția de premier: Marius Dorin Lulea. Candidatul la prezidențiale îl vom anunța după alegerile europarlamentare”
  • „Cristian Terheș, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu – sunt oameni care vor deschide lista AUR”
  • „Vă arăt în premieră: am găsit la Baia Mare o firmă pentru spitalul mobil. Cu caravana mobilă mergem prin toată țara. 1 milion de euro a fost doar începutul. Cu spitalul mobil, facem ecografie, analize, stomatologie, oftalmologie”
  • „Avem în visterie 10 milioane de euro din subvenții, nu ne-am atins de niciun leu. Mai pregătim o surpriză: microbuze școlare pentru localitățile unde nu sunt pentru elevi. Trebuie doar ca dl. Ciolacu să semneze ca să dăm elevilor microbuze”

„Nu suntem la 22%. Eu merg pe jos, nu cu metroul ca domnul Ciolacu. Oamenii își găsesc speranța în AUR. Vin în AUR oameni buni. În decembrie 2020, nu aveam cu cine umple listele. Sperăm să fim pe primul loc în următoarele alegeri. În 2024, putem face o schimbare de paradigmă (…) Nu sunt speriați de AUR, sunt speriați că și-ar putea pierde fotoliile. Noi comunicăm direct cu oamenii, inclusiv pe rețelele de socializare. Politicienii trebuie să iasă pe stradă fără a se teme. Am primit oferte să intru în partidele care au condus România, nu am făcut-o. Oamenii se identifică cu noi pentru că suntem din rândul lor”, a declarat George Simion, președintele AUR, în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News.

Președintele AUR a povestit în emisiune și cu cine a votat în alegeri atunci când era mai tânăr:

„La 18 ani, am votat cu Traian Băsescu. În 2019 mi-am anulat votul, în 2014 nu m-am dus la vot. Am fost surpriza alegerilor din 2020. În 1996, am tras de bunicul meu să voteze cu CDR și pe Emil Constantinescu. A fost prima mea dezamăgire. Românii sunt dezamăgiți pentru că au încercat diferite schimbări. Au condus PSD cu PNL în toți acești 33 de ani. Românii vor o schimbare democratică a modului cum e condusă România”.

Recomandări

BLINKEN, AVERTISMENT CĂTRE CHINA
O NUNTĂ CU PERIPEȚII
AI LIBER LA TREN
400 DE CADAVRE, GĂSITE ÎN GAZA
CE FILM VEZI AZI?
JOE BIDEN, DECLARAȚIE ȘOCANTĂ

George Simion susține că actualul președinte și premier PSD, Marcel Ciolacu, copiază mesajele AUR și declară că va organiza proteste împotriva actualei guvernări:

„PSD copiază mesajele AUR. Marcel Ciolacu este ca un lăutar. PSD cântă și manele, și lăutărească veche și muzică ușoară. Ciolacu a început greșit: s-a dus la OMV, a ignorat oamenii din greva foamei. Patriotismul economice este doar în discurs, ca să fure electoratul AUR. Electoratul AUR este format din români furioși care n-o să mai pună ștampila pe M.Ciolacu. Naționalismul economic trebuie implementat. Asta fac Polonia și Franța. Noi nu avem Guvern: noi suntem conduși de ambasade și de către OMV. Mie nu-mi plac ambasadele. Eu altă față n-am. Nu mă duc să pup papucul. Am văzut mai multă corupție în Parlamentul European decât în Parlamentul României. Cu dl. Ciolacu avem o colaborare instituțională între Putere și Opoziție. Dl. Ciolacu răspundea la telefon, domnul Cîțu și Ciucă nu răspundeau la telefon. Am vrut să construim un spital mobil din banii de subvenții. Dl. Ciolacu este foarte atent la toți din jurul său. Cu siguranță, o să răspundă la telefon. Ciolacu nu o să fie partenerul nostru într-o viitoare coaliție de guvernare. De toți care s-au aliat cu PSD s-a ales praful (…) Noi suntem în fața PNL de la începutul anului trecut. O mirare este că ne-am apropiat îngrijorător de mult de PSD. Un uriaș aparat de propagandă a început să ia măsuri împotriva noastră. Cu darul de nuntă, n-am primit niciun mesaj de la susținători pe pagina de Facebook. Pe coridoarele puterii s-a formulat următoarea idee: AUR nu mai poate fi oprit prin metode democratice. O să mă uit mai atent cum trec strada. O să mă cheme la Parchet cu siguranță, în încercarea disperată de a ne discredita. Am fost ridicat cu mascații, spunându-se că am carnetul suspendat. Nu aveam carnetul suspendat. Numărul susținătorilor AUR și al celor care contestă actuala guvernare este consistent (…) Cu siguranță o să mai facem proteste. Doar PSD a rămas adversarul nostru politic. Protestul este unealtă democratică de a ne lupta cu guvernarea. La protestele noastre, lumea vine din simț civic. Avem această experiență de a organiza proteste. Din liceu particip la mișcări de protest și am văzut cum se face. Eu mi-am organizat nunta. A costat 400.000 de euro. Să se facă calculul: ce înseamnă să hrănești 15.000 de oameni. Doamna Budeanu a spus că băieții de la servicii i-au organizat nunta lui Simion. Am învățat să facem proteste, știm să facem Opoziție, vrem să arătăm că știm și să guvernăm. Un naș mi-a plătit toaletele ecologice. Suntem obligați ca demnitari să trecem aceste sume în declarația de avere. Doamne ajută, să am botez anul viitor” .

Președintele AUR, George Simion, a explicat în emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, și ce măsuri ar lua dacă ar ajunge premier al României, dar și cum ar rezolva problema pensiilor speciale:

„Dacă aș fi George Simion, premier AUR, aș face 300 de parlamentari. Aș face 12 ministere, 50 de secretari de stat, aș reduce deconcentratele. Nicio primărie n-ar fi dacă n-ar exista 5000 de locuitori. Îmi pun în cap 500.000 de membri de partid, oamenii care parazitează instituțiile statului. Se poate face digitalizare dar nu este în favoarea partidelor. Traian Băsescu și a bătut joc de profesori, de medici și de alte categorii de bugetari. Statul român e vinovat pentru că a încercat să facă artificii. O pensie decentă nu înseamnă să fie mai mare decât salariul președintelui. În 2021 am făcut inițiativă: să impozităm orice pensie mai mare decât salariul președintelui. Nu mai poți interveni pe niște drepturi care s-au acordat deja. Poți trece Poliția, magistratura la o vârstă de pensionare de 65 de ani, pe contributivitate. Tăierea repetată a pensiilor speciale ale parlamentarilor e politicianistă. Ei o fac special într-un mod neconstituțional, va fi respinsă de CCR. Dl. Simonis și dl. Ciolacu o fac populist. Subiectul este: cum facem rost de bani ca să acoperim fondul de pensii și salarii, cum reducem taxarea muncii? Am văzut cele 18 luni ale guvernării Ciucă lipsite de rezultate. România se afundă din ce în ce mai mult în datorii, se afundă din ce în ce mai mult în criză. În loc de majorarea salariilor profesorilor s-a preferat alocarea 1 miliard de euro pentru tancuri”.

George Simion a recunoscut în emisiune ca are o relație mai tensionată cu unii politicieni români, inclusiv cu noul președinte al Camerei Deputaților, Alfred Simonis:

„La Timișoara, din câte înțeleg, se ocupa cu valută și cu tranzacții de mașini. Fratele domnului Simonis are niște ciudate investiții imobiliare. Să încep ca Ion Creangă: parcă și eu sunt prost, dar când mă uit la alții prin curaj. Calitatea parlamentarismului este foarte, foarte joasă. Din păcate, și libertatea de expresie și libertate a presei a fost afectată. 92% din toți cei legați de PSD Buzău sunt angajați la stat. E ca la lăutari: cine de banul, ăla comandă muzica. USR avea un uriaș aparat de propagandă în timpul protestelor din 2017. Așteptăm cât mai multe instrumente de presă reale, nu doar ăă agenții de PR. Dl. Burduja are un CV impecabil. Și el și tatăl dumnealui. La Justiție este o păpușă, la Agricultură este altă păpușă a domnului Stănescu. Dna. Turcan la Cultură este omul potrivit la locul potrivit. La doamna Turcan nu s-a mai sesizat nimeni că are studii la Moscova. M-am obișnuit cu dublul standard, trăim în țara minunilor. În logica asta, jucăm și noi cu instrumentele pe care le-am găsit la masă”.

În emisiunea OFF/OnTheRecord, pe Aleph News, președintele AUR, George Simion a anunțat și ce strategie dar și candidați pregătește pentru următoarele alegeri:

„Sper ca Dragnea: nici prostul satului să nu fiu. Avem un candidat la funcția de premier: Marius Dorin Lulea. Candidatul la prezidențiale îl vom anunța după alegerile europarlamentare. Una este să candideze Ciolacu, Ciucă, Drulă, alta este să candideze omul sistemului Geoană, Kovesi. E un joc de șah și vrem să facem mutările cele mai bune. O să luăm în calcul tandemul, pentru că alegerile parlamentare vor fi cu cele prezidențiale. Cele mai importante alegeri din 2024 au data stabilită: 9 iunie, Parlamentul European. Este important să avem cât mai mulți europarlamentari AUR care să formeze o majoritate suveranistă în Parlamentul European. Luna viitoare vom anunța candidații AUR pentru Parlamentul European. Noi încercăm să deschidem acest joc politic. Cristian Terheș, Gheorghe Piperea, Claudiu Târziu – sunt oameni care vor deschide lista AUR. Eu nu candidez pentru Parlamentul European. Temele europene sunt lucruri care ne afectează viața. Vom fi foarte activi pe aceste teme europene. Noi vrem să conducem viitoarea guvernare a României. Țintim primul loc: un scor peste 30%. Doamne ajută să obținem o majoritate. Vrem să nu fie nevoie să facem alianță. Dacă românii vor o schimbare se vor mobiliza la următoarele alegeri și vor da încredere cuiva. Poate fi un nou început pentru România în 2024. Președintele României este cel care desemnează premierul. Dacă nu găsește majoritate, mergem iar la urnele de vot. Asta vrea PSD: să intre cu noi în turul 2 la prezidențiale. Am o veste proastă pentru PSD: lumea nu mai poate fi păcălită, nu mai pot să ne diabolizeze. România în 2024 n-o să-l mai voteze pe Iliescu. Spuneau că ăștia o să dispară la fel ca PPDD. Eu nu am vândut vreun loc de parlamentar. Eu am anunțat în 2021: să nu se agite prea mult cei care ne prevestesc o moarte rapidă. Sper ca până la finalul legislaturii să avem 33 de deputați. Cei care ne iau în derâdere o să aibă o mare surpriză. Văd o calitate foarte slabă nu doar în clasa politică, ci și pe la servicii și prin presă. Noi vrem să conducem România, avem un proiect politic pentru România (…). Avem spitalul mobil gata. Nu ne-au lăsat să facem un spital fizic și am făcut un mobil, pe roți. Vă arăt în premieră: am găsit la Baia Mare o firmă pentru spitalul mobil. Cu caravana mobilă mergem prin toată țara. 1 milion de euro a fost doar începutul. Cu spitalul mobil, facem ecografie, analize, stomatologie, oftalmologie. Vom fi bine organizați și la urnele de vot în 2024. Sper ca MAE să nu pună piedici, AUR va fi pe primul loc în diaspora. Avem în visterie 10 milioane de euro din subvenții, nu ne-am atins de niciun leu. Mai pregătim o surpriză: microbuze școlare pentru localitățile unde nu sunt pentru elevi.

Trebuie doar Ciolacu să semneze ca să dăm elevilor microbuze. Sunt convins că după aceea o să mă țină minte lumea”.