• Lisabona revine la restricțiile de weekend din cauza Covid-19.
  • Numărul cazurilor de coronavirus a crescut în zona Lisabonei.
  • 25% din populația Portugaliei are schema completă de vaccinare.

Lisabona revine la restricțiile de weekend. Varianta indiană a coronavirusului a devenit dominantă. Portugalia asistă la o creștere a noilor cazuri zilnice, situație cu care nu s-a mai confruntat din februarie.

Astfel, Guvernul portughez a anunţat joi închiderea Capitalei şi interzicerea intrărilor şi a ieşirilor, fără un motiv întemeiat. Poliția a ieșit la datorie.

„Șoferii cunosc regulile, sunt conștienți de interdicția de circulație în zona metropolitană Lisabona și, după cum am văzut, există mult mai puțin trafic decât într-o vineri după-amiaza obișnuită”, a spus Luis Canhoto, purtător de cuvânt al Gărzii Naționale Republicane.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Măsura se aplică în fiecare vineri de la ora 15:00, până luni la ora 60:00. Pe lângă interzicerea deplasărilor neesenţiale, oamenii sunt obligați să lucreze de acasă.

Toate evenimentele sunt interzise, iar programul centrelor comerciale a fost scurtat.

„Aceasta este o operațiune a Gărzii Naționale Republicane pentru a controla mișcările către și dinspre
zona metropolitană Lisabona, având ca scop aplicarea măsurilor impuse de ședința Cabinetului”
, a adăugat purtătorul de cuvânt al Gărzii Naționale Republicane.

Consiliul municipal din Lisabona a anunțat că centrele de vaccinare vor fi deschise în fiecare zi, de la 1 iulie, în efortul de a accelera campania. În Portugalia, o țară cu 10,3 milioane de locuitori, 42% din populație a primit prima doză de de ser. 25% au deja schema completă de vaccinare. Și Germania e îngrojorată de situația din Portugalia.