• OMS sare în ajutorul celor cinci țări care nu au început încă campaniile de imunizare Covid-19.
  • Singurele state membre în care nu s-a început campania de vaccinare sunt Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord și Tanzania.
  • Până acum, la nivel global, au fost administrate trei miliarde de doze de vaccin.

Trei miliarde de doze de vaccin anti-COVID au fost admininstrate deja la nivel mondial. Însă, în cinci dintre cele 194 de state membre ale Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) nu au început încă programele de imunizare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus, potrivit news24.com.

Astfel, OMS a anunțat că sprijină aceste cinci state ca să înceapă campaniile de imunizare. Vaccinarea nu a început încă în Burundi, Eritreea, Haiti, Coreea de Nord și Tanzania.

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a dorit ca fiecare țară să înceapă să își vaccineze personalul sanitar și pe cei mai vulnerabili la boala Covid-19 în primele 100 de zile din 2021 – o dată care a trecut în aprilie.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Cu toate acestea, faptul că țările bogate au acaparat loturile care au ieșit de pe liniile de producție a făcut ca unele țări să aștepte să își administreze primele doze.

„Ne confruntăm cu o pandemie cu două căi, alimentată de inechitate”, a declarat marți Tedros.

Facilitatea Covax, menită să asigure accesul țărilor mai sărace la vaccinuri, a livrat până în prezent 89 de milioane de doze către 133 de teritorii participante.