• Gigantul american Oracle a cumpărat un start-up creat în România în 2013
  • Start-up-ul este dedicat comenzilor de mâncare online
  • Segmentul a explodat în pandemie

Gigantul american Oracle a cumpărat Gloria Food, un start-up creat în România în 2013 dedicat unei nişe care a explodat în pandemie: comenzile de mâncare online de la restaurante.

Gigantul american Oracle, una dintre cele mai mari companii de IT din lume, a finalizat în data de 25 iunie o tranzacţie prin intermediul căreia a achiziţionat start-up-ul local Gloria Food, fondat de antreprenorul german Oliver Auerbach şi românul Mihai Anghel, conform unui anunţ al firmei americane, citat de ZF.

„La 25 iunie 2021, Oracle a finalizat achiziţia Gloria Food. Achiziţia extinde platforma Oracle MICROS Simphony Cloud POS prin adăugarea unui sistem global de comenzi online şi soluţii de marketing pentru a permite restaurantelor de toate dimensiunile să devină digitale şi să deservească clienţii direct prin web, mobil şi aplicaţii”, conform Oracle.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Contactat de ZF, germanul Oliver Auerbach, fostul director tehnic al producătorului de soluţii antivirus Avira (companie fondată şi deţinută de tatăl său), nu a răspuns întrebărilor adresate în legătură cu acest subiect până la momentul publicării acestei informaţii.

Gloria Food a dezvoltat o soluţie care să le permită restaurantelor să primească online comenzi pentru mâncare şi avea un număr semnificativ de clienţi inclusiv pe piaţa americană. Acest segment a explodat în pandemie.