Decesele cauzate de coronavirus în Rusia au atins un nou record zilnic, autoritățile raportând încă 737 de decese, pe fondul creșterii rapide a infecțiilor, potrivit AP News.

Grupul operativ rusesc pentru coronavirus a raportat marți 23.378 de noi cazuri de coronavirus. Numărul zilnic de infecții confirmate s-a mai mult decât dublat în ultima lună, crescând de la aproximativ 9.000 la începutul lunii iunie la peste 23.000 în această săptămână.

În pofida valului de infectări, Kremlinul a declarat că nu există planuri de a impune o nouă izolare. Rusia a avut o singură închidere la nivel național în primăvara anului 2020, care a durat șase săptămâni, iar de atunci guvernul a rezistat în fața închiderii întreprinderilor.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Grupul operativ pentru coronavirus a raportat peste 5,6 milioane de cazuri confirmate de coronavirus și un total de 139.316 decese în timpul pandemiei. Se crede că rata reală a mortalității este mai mare.

Din decembrie și până acum, de când a debutat campania de vaccinare, doar 26,1 milioane dintre cei 146 de milioane de rezidenţi ai Rusiei s-au vaccinat. Dintre aceștia, 18,2 milioane de ruşi (12,5%) au fost vaccinaţi cu schemă completă, potrivit site-ului Gogov.