• Dan Dungaciu: Să reacționezi față de China ai nevoie de acorduri economice, armată.
  • Dan Dungaciu: Donald Trump a schimbat paradigma, urmează revenirea Chinei.
  • Dan Dungaciu: Europenii au arma economică, strategia o au rușii.

Profesorul Dan Dungaciu e o voce echilibrată când vine vorba de analiză politică externă și geostrategie. Sociologul a analizat rece și echidistant conjuncturile politice internaționale.

Se schimbă ordinea mondială

„Donald Trump a schimbat paradigma. Urmează revenirea Chinei. S-a trezit și acum asistăm la reechilibrarea Chinei. Restul sunt note de subsol. Trebuie să ne obișnuim cu relația desenată SUA-China. Biden a venit ca America să alinieze, să spună Europa că China este o provocare strategică. Să reacționezi față de China ai nevoie de acorduri economice, armată, ai nevoie de a acoperi. China este o provocare, iar Rusia e pregătită să verse sânge, are capacitatea să facă război. Face război pentru China. Dacă America pierde Taiwanul s-a terminat. Rusia a căzut din poză. Poza mare se va face atunci când se întâlnesc liderii din SUA și China. El o joacă așa cum știe”, a spus Dan Dungaciu, la Marius Tucă Show.

Dan Dungaciu: „Ceea ce era permis pentru Rusia va fi nepermis pentru China”


Dan Dungaciu: „Ce a fost valabil ieri, nu mai e valabil mâine. Se schimbă accentele. Apropo de mesajul privind Navalnîi, aveți grijă să nu moară în închisoare. Au fost închise 2 fundații. Nimeni nu a spus nimic. Dacă Donald Trump făcea așa ceva era scandal. Rusia nu mai e inamicul principal. Ceea ce era permis pentru Rusia va fi nepermis pentru China. Influența federației Ruse va fi mare. Am ajuns să transformăm chestiunea rusă în politică internă. Nu e vorba să câștigi ceva. Românii au avut o busolă. Faptul că noi am mers pro NATO, nici măcar bulgarii nu au mers, noi am mers”

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Dan Dungaciu: „Americanii vor accepta ca Europa să gestioneze situația cu Rusia dacă sunt în stare. Europenii au arma economică, strategia o au rușii”

Alegerile parlamentare anticipate din Republica Moldova

Dan Dungaciu: „Maia Sandu trebuie să dea jos niște capete de corupți și să înceapă reforme astfel ca Moldova să se pună picoare. Maia Sandu a avut un sprijin în Angela Markel. În aprilie-mai vor pune Guvernul pe picioare”