• Constantin Boștină: În 1989, Ceaușescu nu mai era nici măcar Ceaușescu din 70, chiar de la începutul lui 80, când l-am cunoscut eu foarte bine ca secretar personal al lui, nu mai era același. Era un om care deja nu mai găsea racordarea cu realitatea (…) Și doi, un lucru pe care el l-a sesizat, dar nu a știut cum să iasă din el, trecerea unei părți din putere către către soție, Elena Ceaușescu, care, în foarte multe situații, intervenea.
  • Constantin Boștină: În opinia mea, și atunci, și acum, conducătorii nu-și aleg și nu-și constituie o echipă ancorată în realitățile statului pe care îl conduc. Își fac o echipă pe anumite interese și pe anumite afinități personale față de ceea ce ar putea să fie. Și din acest punct de vedere unii dintre ei nu au cultura politică sau nu au practica socială, nereușind să vină și să convingă.
  • Constantin Boștină: La 22 decembrie, în momentul în care au început mișcările masive în București, imediat secretariatul județean de partid a plecat, eu am rămas în birou. Numai că eu simțisem câte ceva cu câteva zile înainte și am scos din bliblioteca din biroul meu toate cărțile cu Ceaușescu.

Sâmbătă, 17 iulie, Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu și autorul volumului În ochiul ciclonului, a intrat sub tirul întrebărilor și curiozității publicistului Ion Cristoiu.

Cum a ajuns secretarul personal al lui Nicolae Ceaușescu? De ce s-au revoltat studenții în 1968 și cum a reacționat Nicolae Ceaușescu? Care a fost motivul pentru care Nicolae Ceaușescu a pierdut puterea în 1989? Cum a trăit Constantin Boștină Revoluția din decembrie 1989? Care erau atunci relațiile cu Ion Iliescu și cum a reacționat când acesta i-a cerut ajutorul? Va rămâne Nicolae Ceaușescu în istorie?

Recomandări

LEGEA MARȚIALĂ ÎN COREEA DE SUD
TRUMP, FASCINAT DE PUTERE
CUM TE VEDE OCCIDENTUL?
CINE GUVERNEAZĂ ROMÂNIA?
TRUMP AVERTIZEAZĂ HAMAS
DESCHIZI MAȘINA CU CEASUL