• Deși ploaia s-a oprit în zonele cele mai afectate din Germania, Belgia și Olanda, furtunile și ploile au persistat în alte părți din vestul și centrul Europei.
  • S-au produs inundații sâmbătă seară în zona de frontieră germano-cehă, în sud-estul Germaniei și în Austria.
  • Angela Merkel: Este șocant. Aproape aș spune că limba germană abia are cuvinte pentru a descrie devastarea care a fost provocată.

Cancelarul german Angela Merkel a promis ajutor financiar și o atenție politică sporită în urma inundațiilor din Europa Centrală, soldate cu moartea a peste 180 de oameni.

Localitatea Schuld, vizitată de cancelarul german, a scăpat fără pierderi de vieți omenești, potrivit primarului. Dar numărul morților în zona Ahrweiler a urcat la 112.

Am venit astăzi, la Schuld, împreună cu guvernatorul, pentru a clarifica faptul că noi, ca autoritate federală, vrem, desigur, să avem o imagine reală a ceea ce este, trebuie să spun, o situație suprarealistă, fantomatică. Este șocant. Aproape aș spune că limba germană abia are cuvinte pentru a descrie devastarea care a fost provocată”, a spus Angela Merkel, cancelarul Germaniei.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

În landul vecin, Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat din Germania, 46 de persoane au fost confirmate decedate, inclusiv patru pompieri. Merkel a declarat că autoritățile vor lucra pentru a readuce situația la normal, iar cabinetul său va aproba miercuri un program de ajutor financiar pe termen mediu și lung.

Din fericire, Germania este o țară care poate gestiona acest lucru din punct de vedere financiar. Germania este o țară puternică și vom rezista acestei forțe a naturii pe termen scurt – dar și pe termen mediu și lung, printr-o politică care acordă mai multă atenție naturii și climatului decât am făcut-o în ultimii ani. Și asta va fi necesar”, a mai spus Merkel.

Deși ploaia s-a oprit în zonele cele mai afectate din Germania, Belgia și Olanda, furtunile și ploile au persistat în alte părți din vestul și centrul Europei. S-au produs inundații sâmbătă seară în zona de frontieră germano-cehă, în sud-estul Germaniei și în Austria.