• Israelul va oferi începând de duminică a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, relatează BBC.
  • De asemenea, țara a aprobat vaccinarea împotriva COVID a copiilor vulnerabili cu vârste între 5 și 11 ani.
  • Președintele țării a primit vineri a treia doză de vaccin anti-COVID.

ACTUALIZARE. Președintele Isaac Herzog a primit vineri a treia doză de vaccin anti-Covid.

Israelul va oferi începând de duminică a treia doză de vaccin împotriva coronavirusului pentru persoanele cu vârsta de peste 60 de ani, a declarat premierul Naftali Bennett.

Cei care au primit a doua injecție cu cel puțin cinci luni în urmă vor fi eligibili pentru o injecție de rapel Pfizer începând de duminică, a precizat el.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
RUBLEV CÂȘTIGĂ LA MADRID
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE

Președintele Isaac Herzog, care împlinește 61 de ani în septembrie, va fi primul care va primi rapelul, vineri.

Vaccinarea cu a treia doză vine pe fondul unei creșteri a numărului de infecții în Israel și a îngrijorării în multe țări cu privire la varianta Delta, care este foarte contagioasă.

„Descoperirile arată că există un declin al imunității organismului în timp. Scopul dozei suplimentare este de a o construi din nou și, astfel, de a reduce semnificativ șansele de infecție și de boală gravă”, a mai declarat premierul Bennett, joi, în cadrul unui briefing.

Prim-ministrul a adăugat că 2.000 de persoane cu un sistem imunitar slăbit au primit deja o a treia doză fără efecte secundare grave.

Experții spun că nu este încă clar dacă o a treia doză va reduce cazurile de COVID.

Luna trecută, autoritățile israeliene au reintrodus cerința de a purta măști în interior, pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID.

Israelul a fost una dintre cele mai de succes țări din lume în lupta împotriva pandemiei. Țara a pus în aplicare cel mai rapid program de vaccinare, în cadrul căruia mai mult de jumătate din populația de 9,3 milioane de locuitori a fost imunizată parțial sau total.

Israelul a raportat aproape 870.000 de infecții de la începutul epidemiei, cu aproape 6.500 de decese, potrivit Universității Johns Hopkins din America.