• Moderna: „Vaccinul nostru COVID-19 are o eficacitate de 93% după șase luni de la a doua doză”
  • Datele sunt comparabile cu rezultatele publicate de rivalii Pfizer și BioNTech săptămâna trecută.
  • Atât vaccinul Moderna, cât și cel Pfizer / BioNTech folosesc tehnologia mRNA.

Compania farmaceutică americană Moderna a anunțat joi că vaccinul său contra Covid-19 este eficient în proporție de 93% după șase luni de la a doua doză, transmite Reuters.

Datele sunt comparabile cu rezultatele publicate de rivalii Pfizer și BioNTech săptămâna trecută, care au sugerat că eficacitatea serului lor pierde cam 6% la fiecare două luni și a fost de 84% la șase luni după a doua doză.

„Vaccinul nostru COVID-19 are o eficacitate de 93% după șase luni de la a doua doză, dar recunoaștem că varianta Delta este o nouă amenințare semnificativă, așa că trebuie să rămânem vigilenți”, a spus directorul executiv al companiei americane, Stephane Bancel.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
XI MERGE LA PARIS
PICASSO ÎȘI DEDICĂ VIAȚA ARTEI
SWIFT REVINE PE PRIMUL LOC
MADONNA CÂNTĂ ÎN RIO DE JANEIRO
LANDO NORRIS CÂȘTIGĂ CURSA DE LA MIAMI

Atât vaccinul Moderna, cât și cel Pfizer / BioNTech folosesc tehnologia mRNA.

Cu toate astea, compania susține că o doză de rapel va fi necesară înaintea sezonului de iarnă, deoarece nivelurile de anticorpi vor scădea.

În același timp, Pfizer intenționează să ceară autorizarea dozei a treia a vaccinului său la sfârșitul acestei luni. Unele țări, precum Israel, deja au început sau fac planuri pentru administrarea acestei doze suplimentare pentru cei vârstnici sau vulnerabili.