• Șeful anchetei spune că posibilitatea ca un angajat al laboratorului să fi luat virusul în timp ce lucra pe teren este o „ipoteză probabilă”.
  • Este cunoscut faptul că oamenii de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan lucrează la coronavirusul liliacului în laboratoarele din oraș.
  • Anchetatorii OMS au fost forțați să concluzioneze că o scurgere de laborator este „extrem de improbabilă” în raportul lor oficial pentru a evita alte discuții cu chinezii.

Șeful anchetei spune că posibilitatea ca un angajat al laboratorului să fi luat virusul în timp ce lucra pe teren este o „ipoteză probabilă”, relatează The Telegraph.

Un om de știință chinez ar fi putut declanșa pandemia după ce a fost infectat cu coronavirusul în timp ce colecta mostre de lilieci, a declarat șeful anchetei Organizației Mondiale a Sănătății.

Într-un documentar difuzat în această săptămână de canalul de televiziune danez TV2, doctorul Peter Embarek a declarat că este o „ipoteză probabilă” că un angajat de laborator ar fi putut lua virusul în timp ce lucra pe teren.

Recomandări

MENIU A LA GREC
ȘOȘOACĂ INTRĂ ÎN CURSA PENTRU PMB
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
TURIST ÎN AL NOUĂLEA CER
MUSK FACE CONCEDIERI LA TESLA
O LUNĂ DE SCHENGEN

Este cunoscut faptul că oamenii de știință de la Institutul de Virologie din Wuhan lucrează la coronavirusul liliacului în laboratoarele din oraș, dar China nu a fost cooperantă în ceea ce privește furnizarea de detalii despre cercetările lor.

Dr. Embarek a declarat că anchetatorii OMS au fost forțați să concluzioneze că o scurgere de laborator este „extrem de improbabilă” în raportul lor oficial pentru a evita alte discuții cu chinezii.

El a declarat că echipa a ajuns într-un „impas” cu China, care ar permite includerea în raport a unui scenariu de scurgere de laborator doar dacă nu există recomandări de a cerceta mai departe.

„Omologul meu a fost de acord că putem menționa (scenariul scurgerii din laborator) în raport cu condiția să nu recomandăm studii specifice acestei ipoteze. Pur și simplu am lăsa-o acolo”.

Cu toate acestea, Dr. Embarek a declarat că este posibil ca un angajat al laboratorului să fi fost infectat pe teren.

„Considerăm această ipoteză ca fiind una probabilă”, a adăugat el.