• Un nou studiu realizat de o Universitate din Franța arată că femeile deși fumează mai puțin decât bărbații, acestea se lasă mai greu de fumat.
  • În ultimii 20 de ani, numarul femeilor fumatoare aproape s-a dublat, iar cauzele sunt multiple.

Ne spune acest lucru chiar Maria Ene, care are 20 de ani, este studentă şi locuieşte în Bucureşti. A început să fumeze în adolescență și nu are de gând să renunţe în curând.

„Povestea cu de ce m-am apucat de fumat e destul de interesantă. Trebuia să scriu o piesă deteatru şi la un moment dat o colegă de-a mea mi-a zis «am auzit că nicotina sporeşte capacitatea intelectuală» am avut de a lungul timpului anumite simptome, de exemplu am început să respir mai greu şi într-adevăr am mai redus din ţigările fumate”, a povestit studenta.

Un studiu efectuat pe 35.000 de fumători ne arată că un alt motiv pentru care femeile renunță mai greu la fumat este și acela că asociază fumatul cu îndrederea în sine. faptul că fumează le dă sentimentul că sunt mai încrezătoare, că au o imagine de sine mai puternică și că măcar din acest punct de vedere sunt pe picior de egalitate cu bărbații.

În general peste 5,6 milioane de români, cu vârste de peste 15 ani fumează, trei sferturi dintre ei consumă tutun în primele 30 de minute, după ce se trezesc.

Recomandări

CÂND INTRĂM ÎN SCHENGEN
AFACERI RUSIA-COREEA
STĂ PROST CU VÂNZAREA
REVOLTA ROBOȚILOR
CE-AU GĂSIT AL LOR SĂ FIE
ANIME ȘI MANGA

Medicul pneumolog, Irina Strâmbu, îţi spune că riscurile se rezumă la boli respiratorii şi nonrespiratorii, cate sunt direct asociate cu fumatul. Deci BPOC, cancerul pulmonar, dar şi mult mai multe cancere, precum: cancerul laringian, cancerul de limbă, cancerul gastric fibroza pulmonară idiopatică, bolile cardiovasculare.