O imagine publicată de presa internațională arată momentul în care un soldat american se urcă într-un avion militar, chiar înainte de miezul nopții, în Afganistan. El a devenit ultimul membru al armatei americane care a părăsit țara, scrie New York Post.

Plecarea maiorului general Maj. Gen. Chris Donahue, care a coordonat evacuarea din Afganistan, a marcat sfârșitul celui mai lung război american, ce a durat aproape 20 de ani.

Momentul „închide, de asemenea, misiunea SUA de evacuare a cetățenilor americani, solicitanților de vize speciale pentru imigranți afgani și a afganilor vulnerabili”, a scris Comandamentul Central al SUA într-o declarație care însoțea publicarea imaginii.

Recomandări

SFÂNTA LUMINĂ VINE DE LA IERUSALIM
CEA MAI FRUMOASĂ STRADĂ DIN EUROPA, ÎN ROMÂNIA
SUEDIA ÎNTĂREȘTE SECURITATEA
HATHAWAY ÎȘI FACE DEBUTUL PE TIKTOK
APPLE VINE CU UPDATE PENTRU IPAD-URI
VERSTAPPEN OBȚINE POLE POSITION LA MIAMI

După zborul final, Donahue a primit un telefon de la secretarul apărării Lloyd Austin, care a urmărit ultimele 90 de minute ale operațiunii de la sediul Pentagonului, a declarat un oficial american pentru The Associated Press.

Donahue, absolvent al academiei militare americane la West Point, a avut o ilustră carieră în armată care a început în 1992.

Sursa: New York Post

Generalul de două stele a participat la cel puțin 17 operațiuni din Afganistan, Irak, Siria și alte locații, potrivit unui profil al acestuia de pe site-ul oficial al Armatei din 2020.

Ultimul avion C-17 a părăsit Aeroportul Internațional Hamid Karzai la ora 23:59.

Peste 79.000 de civili au decolat de pe aeroportul Kabul cu aeronave militare americane începând cu 14 august – inclusiv 6.000 de americani și 73.500 de afgani și cetățeni din țări terțe, potrivit generalului Frank McKenzie Jr., șeful Comandamentului central al SUA.