• WhatsApp, Facebook şi Instagram, serviciile deținute de Facebook, nu au funcționat ore întregi, luni seară.
  • Twitter a rămas accesibil, iar utilizatorii s-au dezlănțuit.

WhatsApp, Facebook (inclusiv Messenger) şi Instagram au încetat să funcționeze, în România şi în restul lumii, luni seară, aproximativ de la ora 18.40, ora Bucureștiului. A fost afectată toată Europa, în frunte cu Germania, Italia, Belgia, dar şi ţări precum Turcia sau Israel.

Site-ul downdetector.it, care monitorizează problemele şi perioadele de inactivitate în timp real, a raportat un număr mare de probleme referitoare la cele trei servicii deținute de Facebook.

Gigantul Menlo Park a confirmat problemele cu un tweet: „Lucrăm pentru a restabili serviciul cât mai repede posibil, între timp ne cerem scuze pentru inconvenient”.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
MENIU A LA GREC
JOE BIDEN DECLASIFICĂ MARIJUANA
RAZBOIUL PENTRU A.I. A ÎNCEPUT

WhatsApp, pe Twitter, a postat, de asemenea, un mesaj de avertizare şi scuze destinate utilizatorilor. Cu un tweet, Instagram s-a adresat utilizatorilor săi cu mesajul: „Fii răbdător”.

The Verge, una dintre cele accesate surse de informații din SUA în ceea ce privește noile tehnologii, scrie că problema este legată de DNS-ul Facebook. Şi citează tweet-ul lui Dane Knoecht, vicepreședinte CloudFlare, o companie americană de profil.

De fapt, prin chestionarea DNS-ului prin orice instrument sau verificator de pe web, nu se primeau rezultate: în acel moment, era ca şi cum Facebook nu exista pe Internet.

Pe Twitter, hashtagurile #whatsappdown, #instagramdown şi #facebookdown au devenit imediat subiecte de trend. Cele trei hashtag-uri, în câteva minute, au generat un volum de aproximativ 100 de mii de tweets.

Numai în martie 2021, cele trei aplicații au căzut în întreaga lume timp de o oră, provocând probleme pentru milioane de utilizatori. Un caz similar se întâmplase în 2019, când, în iulie, timp de aproximativ 17 ore, problemele au afectat toate platformele.