Cu o multitudine de opțiuni care inundă piața în fiecare lună, cum ar fi noile telefoane Apple iPhone 13 Pro sau iPhone 13 Pro Max, e din ce în ce mai dificil să alegeți un smartphone. Captivați de caracteristici remarcabile, modele de ultimă oră și specificații gigantice, consumatorii au de unde alege – de fapt, au prea multe dintre care să aleagă. Această varietate poate face dificilă alegerea telefonului potrivit pentru dvs.

În acest articol, veți afla caracteristicile pe care trebuie să le căutați atunci când cumpărați un smartphone. În acest fel, nu trebuie să fiți tentat de un telefon mediocru cu un contract de doi ani.

1. Dimensiunea ecranului – Care este dimensiunea potrivită pentru dvs.?

În vremurile vechi ale telefoanelor flip, nu era necesar să aveți un telefon mare. În plus, oamenii își foloseau telefoanele pentru a vorbi și a trimite mesaje. Drept urmare, un ecran mai mare părea mai împovărător decât util.

Recomandări

CE CÂȘTIGI LA GALA ZF?
BIDEN RESPINGE ICC
MANDAT PENTRU BIBI
CINE ÎL ARESTEAZĂ PE BIBI
NU CÂNTA!
ANA DE ARMAS IUBEȘTE IAR!

Dar, lucrurile au început să se schimbe pe măsură ce smartphone-urile au intrat în scenă. Oamenii s-au minunat literalmente când au fost introduse primele valuri de 4,0 și 4,3 inch la sfârșitul anului 2009 și începutul anului 2010. De atunci, a devenit clar că un ecran capricios de 3,5 inch sau mai puțin nu mai este de ajuns.

Care este mărimea potrivită? Dimensiunea ideală a ecranului variază între 4,0 și 5,0 inch, deoarece telefoanele din această gamă maximizează versatilitatea și funcționalitatea. De exemplu, smartphone-urile din această categorie sunt mai confortabile de ținut cu o mână și se potrivesc cu ușurință în buzunar.

Văzând eșecul primordial al primului smartphone de 5,0 inch, producătorii de smartphone-uri s-au ferit să proiecteze telefoane mai mari. Drept urmare, dimensiunea ecranului smartphone-ului a ajuns, în general, la 4,3 inch din 2010 până la începutul anului 2011. Îndrăzneț și agresiv, Samsung s-a opus pieței și a introdus Galaxy Note la sfârșitul anului 2011. După cum era de așteptat, a fost criticat de mulți recenzori tehnici.

După vânzarea a 10 milioane de unități până în al treilea trimestru al anului 2012, a fost clar că așa numitele „phablets” au captivat mulți clienți. De ce au fost unii clienți atrași de acele telefoane gigantice, aparent greoaie? În mod surprinzător, se datorează aceluiași lucru ca și smartphone-urile de dimensiuni medii – comoditate. Phabletele facilitează vizualizarea conținutului pe ecran, în special paginile web. Ca urmare, dacă folosiți un iPhone 13 Pro cu un ecran de 5,78 inch, nu va trebui să măriți și să micșorați în mod repetat pentru a vizualiza o pagină web sau a citi un document.

2. Rezoluția și calitatea ecranului – Cât de performant este ecranul?

De la afișajul retină al unui iPhone 13 Pro la ecranele Super LCD ale unui HTC, este evident că producătorii pun mult accent pe afișajul smartphone-urilor lor – și din motive întemeiate. Afișajul este primul lucru pe care îl vedeți când porniți telefonul. Drept urmare, producătorii nu sunt preocupați doar de dimensiunea ecranului, ci și de calitatea acestuia. Cei doi factori cheie care determină calitatea afișajului sunt rezoluția și tehnologia de afișare.

Rezoluția ecranului este practic cantitatea de pixeli de pe ecran. Dacă vă deplasați foarte aproape de un televizor sau un monitor de computer, veți observa pătrate individuale miniaturale sau pixeli individuali. Cu cât are un ecran mai mulți pixeli, cu atât afișajul va fi mai clar. Dacă ecranul are suficienți pixeli, ochiul uman nu îi poate vedea – de unde vine termenul „afișare retină”. Prin urmare, un afișaj de înaltă rezoluție vă permite să vedeți mai mult pe ecran cu mult mai multă claritate și detalii. Când cumpărați un telefon, asigurați-vă că afișajul are o rezoluție de 1280 x 720 sau mai mare.

În ceea ce privește tehnologia de afișare, nu este o caracteristică majoră de care să vă faceți griji. Diferențele cheie sunt între ecranele LCD și AMOLED. Ecranele LCD au un ușor avantaj față de ecranele AMOLED datorită acurateței și luminozității.

3. Camera – Poate să înlocuiască un aparat foto?

Câteva dintre cele mai prețioase și jenante momente ale vieții noastre sunt gravate în fotografii. Pe măsură ce tot mai mulți oameni își abandonează aparatele foto în favoarea smartphone-urilor pentru a face fotografii, alegerea telefonului cu camera potrivită devine din ce în ce mai importantă. Cu toate acestea, cum toate smartphone-urile par a fi încărcate cu mega pixeli, este foarte greu să alegeți telefonul cu cameră potrivit.

Ca urmare, nu puteți determinați calitatea camerei unui smartphone iPhone 13 Pro sau Pro Max doar uitându-vă la fișa cu specificații. Nu vă deranjați să întrebați vânzătorii, deoarece probabil vă vor spune că camera telefonului este excepțional de bună, deși nu au încercat-o niciodată. O modalitate eficientă de a afla calitatea camerei unui telefon este examinarea fotografiilor și videoclipurilor de testare.