• Marcel Ciolacu: Vom face o deplasare la Bruxelles să discutăm punctual.
  • Comisarul Thierry Breton spune că negocierile s-au încheiat la PNRR.
  • PNRR-ul României a fost aprobat la finalul lunii septembrie.

Marcel Ciolacu insistă cu optimizarea Planului Național de redresare. A spus-o de nenumărate ori, că dacă ajung la guvernare, liderii PSD vor merge la Bruxelles să înceapă discuțiile.

„Am vrut să optimizăm PNRR. Adică, în PNRR sunt prinse niște reforme și vedem cu ce soluții venim ca acele reforme să fie în continuare prinse și o descentralizare a PNRR-ului de implementare în România.

Comisarul European Thierry Breton îi dă replica.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

„Faza negocierilor s-a terminat. E timpul să vă concentrați pe implementare”, spune Breton.

Thierry Breton spune că planurile au fost oprite și că ele au fost aprobate de Consiliu. Acestea trebuie să intre deja în derulare.

„Noi nu am fost sesizați de această intenție. Planurile acum au fost oprite. Ele au fost aprobate de Consiliu, deci, acum trebuie, evident, ca aceste planuri să intre în derulare. Faza negocierilor s-a terminat. Acum suntem în perioada de implementare și execuție. Acum, toată lumea trebuie să se concentreze pe partea de execuție, și România ca toate celelalte state”, spune comisarul.

PNRR-ul României a fost aprobat pe 27 septembrie iar, până la finalul anului ar trebui să intre prima transă de aproape 4 miliarde euro. Regulamentul PNRR spune că se poate face o evaluare a proiectelor, la jumătatea perioadei.

Europa ne zorește cu greenpass-ul

Vă ajutăm, dar ajutați-ne și voi!”. Asta spune comisarul european pentru piața internă la sfârșitul vizitei la București. Thierry Breton s-a întâlnit, pe rând, cu Cseke Attila, cu Raed Arafat, cu Valeriu Gheorghiță și Klaus Iohannis ca să facă presiune să implementăm certificatul verde și să accelerăm vaccinarea. Uite ce a spus la finalul zilei în exclusivitate pentru Aleph News.