Potrivit unui sondaj publicat în presa elvețiană de duminică, 53,1% din populație ar fi pentru vaccinare obligatorie și 45,1% pentru izolarea celor nevaccinați.

În timp ce astăzi se voteaza Legea Covid în Elvetia, „SonntagsBlick” face un sondaj fulger. Astfel 62,8% dintre cele 1.003 de persoane chestionate de Link Institute (un eșantion reprezentativ al populației) își doresc ca doar populația vaccinată sau vindecată să poată trăi liber – fără restricții sau constrângeri, scrie lematin.ch

La nivel elvețian, 53% dintre respondenți consideră că este necesară vaccinarea obligatorie pentru toți (Elveția francofonă: 50,2%, germanofona: 53,4%), față de 44,5% care sunt împotrivă. Obligația de vaccinare pentru anumite sectoare – inclusiv cel de îngrijire – găsește și mai multă aprobare, cu 69% de Da, față de 28,9% de Nu. De menționat că răspunsurile la această întrebare au variat în funcție de vârstă: cei sub 30 de ani (48,4%) sunt deci mai puțin în favoarea vaccinării obligatorii pentru toți decât cei peste 60 de ani (62,5%).

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

Împotriva unei noi izolări generale

O nouă izolare a întregii populații, în schimb, este cu greu dorită de mai mult de trei sferturi dintre cei chestionați (Nu: 78,2%, Da: 18,5%). Dar 47,1% dintre cei chestionați ar fi pentru izolarea persoanelor nevaccinate, față de 50,2% care o dezaprobă.