• Un incendiu a cuprins o clinică de sănătate din Osaka.
  • Flăcările au fost stinse în jumătate de oră.
  • Până acum au fost înregistrate 24 de decese în urma incendiului.

Cel puțin 24 de persoane au fost ucise după ce un incendiu a cuprins o clinică de sănătate mintală din vestul Japoniei. Vineri, incendiul a izbucnit la etajul al patrulea al unei clădiri de birouri dintr-un cartier aglomerat din Osaka, în jurul orei 10:00. Poliția care investighează incendiul suspectează că acesta a fost provocat intenționat.

Un bărbat care părea să aibă în jur de 60 de ani a fost văzut cărând o pungă din care curgea lichid în zona de recepție a clinicii înainte de izbucnirea incendiului. Incendiul a fost stins în 30 de minute. Un martor a declarat pentru agenția de știri Kyodo că a văzut flăcări portocalii la fereastra de la etajul patru al clădirii și o femeie care își flutura mâinile pentru ajutor de la fereastra de la etajul șase.

Clădirea este situată într-un cartier comercial, nu departe de gara principală din Osaka și găzduiește un salon de înfrumusețare, un magazin de îmbrăcăminte și o școală de limba engleză. Spre seară, majoritatea camioanelor de pompieri dispăruseră, iar ferestrele arse și sparte erau acoperite cu o prelată albastră. Premierul Fumio Kishida a prezentat „sincere condoleanțe” și a declarat că autoritățile lucrează pentru a determina cauza.

Recomandări

CÂND ÎNCEP COPIII SĂ FOLOSEASCĂ A.I.
JAPONIA PREZINTĂ TEHNOLOGIA 6G
MET GALA 2024
IOHANNIS SE ÎNTÂLNEȘTE CU BIDEN
GATES ÎȘI VINDE IAHTURIURILE
CUM ARATĂ UK LA UN AN DE LA ÎNCORONARE?

„Trebuie să ajungem la fondul acestui caz oribil. Trebuie să clarificăm cauza și modul în care s-a întâmplat. Și trebuie să luăm măsuri pentru a preveni ca același lucru să se întâmple din nou”, a declarat el.

Tatăl unui medic care conducea clinica nu a reușit să dea de el pe telefonul mobil, a declarat pentru ziarul Yomiuri. „În jurul prânzului am auzit la televizor știrea unui incendiu și am fost surprins. Soția mea a mers la fața locului, dar încă nu știm ce se întâmplă. Nu reușesc să dau de telefonul fiului meu”, a spus el.