• Aceste măști nu ar onora uniforma pe care o poartă la locul de muncă.
  • Polițiștii italieni din mai multe secții au primit măști de culoare roz.
  • Toți au refuzat purtarea măștii și cer retragerea lor.

Poliţiştii italieni s-au revoltat după ce au primit măşti FFP2 roz şi spun că refuză să le poarte, pentru că „nu onorează uniforma”.

Este vorba despre o revoltă a poliţiştilor italieni din secţii precum Pavia, Varese, Ferrara, Siracusa, Bologna şi Veneţia, după ce au primit măşti de protecţie FFP2 de culoare roz. Conform Sindicatului Autonom de Poliţie (SAP), poliţiştii refuză să poarte măştile de această culoare şi cer retragerea lor.

„Pe baza jurământului depus, uniforma trebuie să fie purtată cu respect pentru instituţia din care faci parte. Mai ales într-un moment al istoriei când există o aversiune crescândă faţă de forţele de poliţie. E nevoie de sobrietate şi de respect faţă de uniformele purtate. Lucruri care trebuie să facă parte din sfera celor care sunt chemaţi să aplice regulile. Prin urmare, nu este recomandabil să se poarte accesorii nepotrivite care nu reprezintă administraţia. Considerăm, aşadar, că vestimentaţia şi accesoriile folosite trebuie să fie adecvate şi coerente cu uniforma”, scrie secretarul general al SAP într-o scrisoare trimisă şefului Poliţiei.

Recomandări

CINE-I „DI VINĂ”?
UE DĂ 9 MIL € PT. CHIRURGIA CU HOLOGRAME
AVEREA LUI MUSK CREȘTE
CAMPUS „MADE IN CHINA”
TU CE CONDUCI AZI?
XENOTRANSPALNTUL E NOUA ARMĂ A MEDICINII

FFP2 roz, prin urmare, nu se potriveşte Poliţiei, „dă o aparenţă de mai puţină autoritate”, potrivit sindicatului. Poliţiştii vor măşti albe, albastre sau negre, „în concordanţă cu uniforma”.

Biroul comisarului pentru situații de urgență coronavirus, care furnizează și distribuie dispozitive medicale și de protecție personală, a refuzat să comenteze.

Teresa Bellanova, ministrul adjunct al infrastructurii, a declarat pe Twitter că nu vede nimic în neregulă cu faptul că polițiștii poartă măști colorate de tip FFP2 roz. „Respectul pentru uniforme nu este dat de culori”, a spus ea, ci de modul în care se comportă și lucrează bărbații și femeile care poartă aceste uniforme.