• Spotify va publica, întâia oară, reguli de conduită după care platforma va funcționa în viitor.
  • Spotify intră în defensivă după ce doi cunoscuți artiști au cerut retragerea muzicii lor de pe platformă și spune că, de acum, la începutul fiecărui episod de podcast a lui Rogan, va exista o avertizare de conținut.
  • Joe Rogan spune că nu intenționează să promoveze dezinformarea în cadrul podcastului său și regretă decizia artiștilor de a-și retrage cântecele de pe Spotify.

Spotify va publica, pentru prima dată, o serie de reguli ale platformei sale, după ce artiști precum Neil Young și Joni Mitchell au reclamat podcastul lui Joe Rogan, în care este abordat subiectul COVID-19 și au cerut retragerea muzicii lor de pe platformă. În mod defensiv, Spotify a anunțat că, la începutul fiecărui episod de podcast a lui Rogan, va exista o avertizare de conținut.

Spotify a răspuns duminică la criticile pe care le-a primit în privința conținutului care tratează despre Covid-19. Anterior, mai mulți artiști importanți au declarat că vor părăsi platforma dacă aceasta va continua să publice episoadele de podcast ale comediantului Joe Rogan. Prin unele episoade de podcast, Rogan a răspândit afirmații înșelătoare și inexacte despre vaccinuri și virus.

Totodată, reprezentanții Spotify au anunțat că vor publica o serie de reguli de conduită ale platformei, dezvoltate de o echipă internă.

Recomandări

TRUMP ADMIRĂ LOIALITATEA!
WHO'S YOUR MOMMY NOW?
KAMALA CONTRA TRUMP
ROMÂNIA NU MERGE BLANĂ
FĂRĂ RĂSPUNS
CINE A SABOTAT ISRAELUL?

Acestea sunt reguli de conduită pentru a-i ghida pe toți creatorii noștri – de la cei cu care lucrăm în exclusivitate până la cei a căror muncă este partajată pe mai multe platforme.„, a declarat directorul general și cofondatorul Spotify, Daniel Ek, într-o declarație, potrivit CNN Business.

Artiștilor Neil Young și Joni Mitchell li s-a alăturat Nils Lofgren, care a făcut parte din trupele Bruce Springeteen’s E Street Band și Crazy Horse. Acesta a anunțat, de asemenea, că își retrage muzica de pe Spotify și i-a încurajat pe toți „muzicienii, artiștii și iubitorii de muzică” să renunțe la platformă pentru a sprijini profesioniștii din domeniul sănătății.

Este important pentru mine să nu ne asumăm poziția de cenzor de conținut și, în același timp, să ne asigurăm că există reguli și consecințe pentru cei care le încalcă.„, a spus directorul general al Spotify, Daniel Ek.

„The Joe Rogan Experience” este în prezent cel mai popular podcast din Statele Unite și din Marea Britanie pe Spotify.

Ce spune inițiatorul podcastului de pe Spotify, Joe Rogan

Comediantul Joe Rogan și-a prezentat perspectiva asupra faptului că mai mulți artiști au ales să le fie retrasă muzica de pe Spotify din cauza a două episoade din podcastul său, în care cardiologistul dr. Peter McCullough și dr. Robert Malone au vorbit despre COVID-19. Explicațiile lui Rogan au venit într-un nou epidod de podcast, difuzat duminică noapte, pe Spotify.

Joe Rogan a vorbit despre prestigiul și calibrul celor doi medici invitați și a punctat că aceștia au, într-adevăr, opinii diferite asupra subiectului Covid-19 decât majoritatea specialiștilor. Rogan a precizat că cele două episoade ale podcastului au fost etichetate drept materiale care dezinformează și s-a referit în mod special la cuvântul „dezinformare”.

Problema pe care o am cu termenul de dezinformare, mai ales în zilele noastre, este că multe dintre lucrurile pe care le consideram dezinformare cu puțin timp în urmă, sunt acum acceptate ca fiind fapte. De exemplu, în urmă cu opt luni, dacă ai fi spus «dacă te vaccinezi, tot poți lua COVID și tot poți răspândi COVID», ai fi fost eliminat din social media. Ți-ar fi interzis accesul pe anumite platforme. Acum, acest lucru este acceptat ca un fapt. Dacă ai spune: « Nu cred că măștile de pânză funcționează » , ai fi interzis din social media. Acum, acest lucru este declarat în mod deschis și repetat la CNN.”, a spus Joe Rogan, în episodul de duminică noapte, conform Digital Music News.

Joe Rogan, fan al lui Neil Young și Joni Mitchell

În legătură cu deciziile artiștilor, pornite de la existența podcasturilor sale, comediantul a spus că regretă decizia lui Neil Young și a lui Joni Mitchell, declarându-se un fan real al celor doi cântăreți.

Așa că nu am resentimente față de Neil Young. Și, cu siguranță, fără resentimente față de Joni Mitchell. Și eu o iubesc, îmi place muzica ei. « Chuck E’s in Love » este un cântec grozav.”, a spus Rogan.

Moderatorul podcastului „The Joe Rogan Experience” a subliniat ideea că, în episoadele sale, nu încearcă să promoveze dezinformarea sau să fie controversat.

Nu am încercat niciodată să fac altceva cu acest podcast decât să vorbesc cu oamenii și să am conversații interesante. Nu l-am planificat, nu-mi vine să cred că are atâta succes. Nu a fost niciodată o idee pe care am avut-o cu adevărat.”, s-a referit Joe Rogan în legătură cu la podcastul său.

Acesta a spus, în final, că vrea să aducă la podcastul său de pe Spotify oameni cu opinii cât mai diferite, să echilibreze perspective asupra subiectelor precum sănătate, fitness, stare de bine și despre starea lumii în sine. El a declarat că, pe viitor, va face tot ce poate ca să existe o balanță a lucrurilor.

El și-a exprimat părerea de rău cu privire la ce i se întâmplă acum platformei Spotify și a mulțumit reprezentanților acesteia pentru sprijinul acordat în acest timp.