• Spotify a început să elimine muzica lui Neil Young după ce starul rock a cerut platformei de streaming să aleagă între el și podcasterul anti-vaccinare Joe Rogan.
  • Mai mulți medici și oameni de știință au cerut și ei Spotify să dea jos de pe platformă un episod din podcastul lui Rogan din 31 decembrie.
  • Spotify a plătit, în 2020, 100 de milioane de dolari pentru drepturile la podcastul „The Joe Rogan Experience”.

Spotify a scos muzica lui Neil Young de pe platformă, după ce muzicianul i-a acuzat pe reprezentanții serviciului de muzică digitală, podcasturi și video, că dau voce activistului anti-vaccinare Joe Rogan. Acesta e cunoscut pentru opiniile sale anti-vaccinare Covid-19, subiect pe care îl dezbate și în podcastul său – printre cele mai populare de pe platformă în acest moment, conform BBC News.

Spotify a devenit casa informațiilor false care pot pune vieți în pericol. Minciuni vândute pe bani.”, a spus starul rock, Neil Young.

Mai mulți medici și oameni de știință (câteva sute) au cerut și ei serviciului să șteargă de pe platformă un episod din podcastul lui Rogan din 31 decembrie.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Spotify a transmis că regretă decizia acestuia, dar speră că va reveni curând pe platformă.

„Regretăm decizia lui Neil de a-și retrage muzica de pe Spotify. Dar sperăm să îl primim din nou în curând.”, a transmis Spotify.

Rogan a fost criticat pentru că a intervievat un specialist în boli infecțioase care se opune vaccinurilor Covid-19 pentru copii.

Neil Young a făcut furori în toată presa în urma cererii sale către Spotify

Muzicianul canadian-american din spatele hiturilor rock clasice precum Harvest Moon și Heart of Gold a acuzat, luni, public platforma că „a răspândit informații false despre vaccinuri.”

Într-o altă declarație postată miercuri pe site-ul său, el a numit gigantul de streaming de muzică „căminul dezinformării Covid care pune viața în pericol.”

El a mulțumit, de asemenea, casei de discuri Reprise Records, deținută de Warner Brothers, pentru că i-a susținut decizia și a spus că aproximativ 60% din toată muzica sa transmisă în flux provine de la ascultătorii platformei.

Spotify a plătit 100 de milioane de dolari (75 de milioane de lire sterline) pentru drepturile la podcastul The Joe Rogan Experience în 2020. Programul este cel mai bun podcast de pe Spotify și se pare că este descărcat de aproape 200 de milioane de ori pe lună.