• Jurnalista însărcinată care a primit sprijin din partea liderilor afgani se va putea întoarce în Noua Zeelandă.
  • Viceprim-ministrul Grant Robertson a declarat că lui Bellis i s-a oferit un voucher pentru o cameră.
  • Cazul ei a devenit rapid o rușine pentru Noua Zeelandă, care are mii de cetățeni așteptând în străinătate să se deschidă un loc în hotelurile de carantină de la graniță.

Jurnalista neozeelandeză însărcinată a primit refugiu în Afganistan din cauza politicii de frontieră COVID-19 a țării sale. Aceasta a declarat marți că se va întoarce acasă după ce guvernul din Noua Zeelandă i-a oferit o cale de întoarcere.

Propunerea guvernamentală a presupus o retragere din partea Noii Zeelande, după ce oficialii au insistat anterior că Charlotte Bellis trebuie să depună o nouă cerere pentru un loc în hotelurile de carantină ale țării, care sunt blocate. Viceprim-ministrul Grant Robertson a declarat că jurnalistei i s-a oferit un voucher pentru o cameră.

„Mă voi întoarce în țara mea natală, Noua Zeelandă, la începutul lunii martie, pentru a da naștere fetiței noastre”, a declarat Bellis într-un comunicat. „Suntem foarte încântați să ne întoarcem acasă și să fim înconjurați de familie și prieteni într-un moment atât de special”.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Cazul ei a devenit rapid o rușine pentru Noua Zeelandă, care are mii de cetățeni așteptând în străinătate să se deschidă un loc în hotelurile de carantină de la graniță administrate de militari.

Bellis a declarat că a dorit să le mulțumească concetățenilor neozeelandezi pentru sprijinul lor și că va continua să provoace guvernul să găsească o soluție pentru controalele la frontieră. Ea a adăugat că a fost dezamăgită că decizia a fost una singulară și că nu a oferit o cale de întoarcere acasă pentru alte neozeelandeze însărcinate.

Ea a declarat recent că fiecare zi a fost o luptă. În prezent, însărcinată în 25 de săptămâni, ea a spus că a încercat fără succes să intre în Noua Zeelandă printr-un sistem de tip loterie și apoi a solicitat o întoarcere de urgență, dar a fost respinsă.

Jurnalista și partenerul său vor putea pleca împreună

Chris Bunny, șeful sistemului de carantină din Noua Zeelandă, a declarat că noua ofertă i-a fost făcută lui Bellis doar pentru că Afganistanul este extrem de periculos și există riscul de terorism. El a spus că există o capacitate limitată de a ajuta oamenii de pe teren, mai ales după retragerea forțelor americane de anul trecut.

Bellis, în vârstă de 35 de ani, a lucrat ca corespondent în Afganistan pentru Al Jazeera, rețeaua de știri cu sediul în Qatar. Ea a demisionat în noiembrie, deoarece în Qatar este ilegal să fii însărcinată și necăsătorită.

Bellis a zburat apoi în Belgia, încercând să obțină rezidență în țara de origine a partenerului ei, fotograful independent Jim Huylebroek, care trăiește în Afganistan de doi ani. Dar Bellis a spus că durata procesului ar fi lăsat-o în Belgia cu o viză expirată.

Să treacă de la o țară la alta cu vize turistice în timp ce aștepta să nască ar fi costat bani și ar fi lăsat-o fără asistență medicală, așa că ea și Huylebroek s-au întors în Afganistan pentru că aveau viză, s-au simțit bineveniți și, de acolo, au putut duce lupta pentru a se întoarce acasă.

Oficialii neozeelandezi au declarat că îl vor adăuga pe Huylebroek la voucherul lui Bellis dacă acesta va lua același zbor cu ea.