• O stradă din Brașov a intrat în posesia unei persoane fizice.
  • Primăria județului încearcă să rezolve problema prin diferite modalități.
  • Se ia în calcul și posibilitatea exproprierii.

O stradă din Brașov a fost vândută de către ANAF unei persoane fizice, iar autoritățile se gândesc la expropriere. Prin intermediul unei licitații, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a vândut un teren pe care se afla una dintre străzile din Brașov.

În urma acestui eveniment, Primăria din Brașov a declarat faptul că nu are de gând să lase lucrurile așa și că ia mai multe variante în calcul. Printre ele se numără și exproprierea.

Un comunicat de presă a fost realizat de către reprezentanții Primăriei. Prin intermediul acesteia, reprezentanții au punctat faptul că Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Brașov a fost informată înainte ca licitația să înceapă.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Când au avut loc evenimentele din Brașov

Licitația s-a desfășurat în decembrie 2021, strada intrând în posesia unei persoane fizice.

Municipalitatea a informat, încă din 2020, Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice (DGRFP) cu privire la faptul că terenul scos la licitație are destinația de drum și că este interesată de achiziția acestuia… Municipalitatea a informat DGRFP-ul cu privire la acest aspect, cât și la faptul că înstrăinarea acelui teren către altcineva decât autoritatea publică locală poate crea o problemă de acces cetățenilor din zonă”, se arată în informarea Primăriei.

Municipalitatea va continua procedurile pentru trecerea în domeniul public a acestui tronson de stradă, prin discuții cu noul proprietar, pentru a afla care sunt pretențiile acestuia. Municipalitatea ia în calcul posibilitatea exproprierii pe cauză de utilitate publică, la valoarea rezultată din evaluarea pe care municipalitatea o are pentru terenul respectiv, care reprezintă 20% din valoarea terenului pe care îl deservește drumul, procentul fiind valabil și în Ghidului notarilor publici din 2022”, au anunțat reprezentanții.

Cum a acționat Primăria

Primăria din Brașov a declarat că s-au încercat mai multe modalități prin care strada să fie retrasă din proprietatea persoanei respective. De asemenea, s-a încercat reducerea cantității de poluare din Brașov prin modernizarea unui tronson de drum, relatează Mediafax.

Cu toate acestea, DGRFP a luat decizia de a continua procedura de valorificare- în condițiile în care valoarea terenului scos la licitație era dublă față de prevederile ghidului valabile în 2021 – și de a înstrăina acel teren către un terț”, a concluzionat Primăria Brașov.