• Bursele de la Hong Kong şi Tokyo s-au prăbuşit din cauza lui Putin.
  • Acest lucru se întâmplă în condițiile în care tensiunile dintre Ucraina şi Rusia au continuat să escaladeze.
  • Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,2%, în timp ce indicele Kospi din Coreea a pierdut 1,4%. 

Bursele de la Hong Kong şi Tokyo s-au prăbuşit. Pieţele din Asia s-au prăbuşit marţi dimineaţă, în condiţiile în care tensiunile dintre Ucraina şi Rusia au continuat să escaladeze, anunţă CNN. Petrolul Brent creşte cu 2,2%, iar referinţa americană cu 3,5%.

Indicele de referinţă japonez Nikkei 225 a scăzut cu 2%. Indicele Hang Seng din Hong Kong a scăzut cu 2,2%, în timp ce indicele Kospi din Coreea a pierdut 1,4%. Indicele Shanghai Composite din China şi S&P/ASX 200 din Australia au scăzut cu peste 1%.

Prăbuşirea din Asia a fost precedată de o scădere similară pentru contractele futures ale acţiunilor americane mai devreme, luni seara, ora locală.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE
TINERIII VOR VOT OBLIGATORIU
MERGI LA CELE MAI SCUMPE RESTAURANTE DIN UE

Contractele futures Dow au scăzut cu 443 de puncte, sau 1,3%. Contractele futures S&P 500 au scăzut cu aproximativ 2,2%, în timp ce contractele futures Nasdaq au scăzut cu 3,26%. Toate bursele au înregistrat scăderi în această perioadă.

Anterior, preşedintele rus Vladimir Putin a ordonat intrarea trupelor ruseşti în două regiuni separatiste pro-Moscova din estul Ucrainei, după ce a recunoscut luni independenţa acestora. Măsura de recunoaştere a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei ca fiind independente pare să fie primul pas al unei potenţiale operaţiuni militare mai ample care vizează Ucraina, au declarat pentru CNN aproape o duzină de oficiali americani şi occidentali.

Incertitudinea a fost reflectată şi de o creştere a preţului petrolului. Contractele futures pentru ţiţeiul american au urcat cu 3,5%, ajungând să se tranzacţioneze la 94,24 dolari pe baril. Ţiţeiul Brent a crescut cu 2,2%, la 97,42 dolari pe baril.

Bursele au fost închise luni în Statele Unite din cauza sărbătorii Presidents Day. Vinerea trecută, Dow Jones a închis în scădere cu aproape 233 de puncte, sau 0,7%. S&P 500 şi Nasdaq Composite au încheiat ziua cu pierderi de 0,7% şi, respectiv, 1,2%. Toţi cei trei indici au încheiat săptămâna trecută pe roşu pentru a doua săptămână consecutivă.