• Summit-ul UE a fost convocat pentru a discuta răspunsul la agresiunea rusă.
  • Vladimir Putin a ordonat ca trupele să intre în regiunile controlate de rebeli, Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei.
  • Recep Erdogan a spus că un conflict militar nu va aduce beneficii nimănui şi că Turcia nu va recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei.

Summit-ul UE a fost convocat pentru a discuta răspunsul la agresiunea rusă. S-a confirmat, în această după-amiază, că liderii Uniunii Europene se vor întâlni joi la un summit special la Bruxelles, pentru a discuta răspunsul lor cu privire la ultimele măsuri ale Moscovei.

Săptămâna aceasta, Vladimir Putin a ordonat ca trupele să intre în regiunile controlate de rebeli, Doneţk şi Lugansk, din estul Ucrainei. Charles Michel, șeful Consiliului UE, a declarat: „Este important să continuăm să fim uniți și hotărâți și să definim, în comun, abordarea și acțiunile noastre colective”.

Recep Erdogan a spus că un conflict militar nu va aduce beneficii nimănui şi că Turcia nu va recunoaşte cele două regiuni separatiste din estul Ucrainei, dar vrea să găsească o soluţie în ceea ce privește criza. Preşedintele Turciei a cerut ca problema să fie rezolvată prin dialog şi s-a oferit să acţioneze drept mediator între cele două state.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
ROMÂNI EVACUAȚI DIN GAZA
JOE BIDEN TESTEAZĂ CHATGPT
ZHANG INTRĂ ÎN ÎNCHISOARE PENTRU POSTĂRI
MUZICA REVINE PE TIKTOK
,,PLASTICUL VIU” TE SCAPĂ DE POLUARE

Opiniile lui Vladimir Putin din cadrul summit-ului UE

Vladimir Putin a subliniat necesitatea obiectivă a deciziei luate în faţa agresiunii autorităţilor ucrainene din Donbass şi a refuzului lor categoric de a respecta acordurile de la Minsk.

A fost abordată şi tema dezvoltării garanţiilor legale pe termen lung pentru securitatea Federaţiei Ruse. În acest context, Vladimir Putin şi-a exprimat dezamăgirea faţă de reacţia Statelor Unite şi din partea NATO, care a echivalat într-o încercare de a ignora preocupările şi revendicările legitime ale Rusiei.

Mai mult decât atât, s-a convenit continuarea contactelor ruso-turce în diferite formate.