• A fost aprobată o serie de sancțiuni ce urmează să fie aplicată Rusiei, ca răspuns al deciziilor luate de către Putin.
  • Măsurile îi vor viza pe cei 351 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, deoarece au votat în favoarea recunoașterii independenței celor două orașe.
  • Acest lucru se va extinde și asupra altor 27 de persoane și entități de profil înalt care au avut un rol important în cele întâmplate.

Astăzi a fost aprobată o serie de sancțiuni din partea UE, ce urmează să fie aplicată Rusiei, ca răspuns al deciziilor luate de către Putin. Mai multe țări au început să aplice diferite sancțiuni, așa cum au anunțat inițial.

Astfel de decizii sunt ilegale și inacceptabile. Ele încalcă dreptul internațional, integritatea teritorială și suveranitatea Ucrainei, angajamentele internaționale ale Rusiei și agravează și mai mult criza”, a spus Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, pentru afaceri externe și politica de securitate.

Măsurile îi vor viza pe cei 351 de membri ai Dumei de Stat a Rusiei, deoarece au votat în favoarea recunoașterii independenței celor două orașe. Mai mult decât atât, acest lucru se va extinde și asupra altor 27 de persoane și entități de profil înalt, care au avut un rol important în cele întâmplate.

Recomandări

CINE VA PRELUA ȘEFIA C.E.
NOU COD PENTRU SCHENGEN
NE LIPSEȘTE EDUCAȚIA FINANCIARĂ?
NE-A SALVAT VACCINUL?
CIOLACU: COALIȚIA NU SE RUPE
O ROMÂNCĂ ARBITREAZĂ LA UEFA

Ce sancțiuni urmează să fie implementate de către UE

Printre sancțiunile care urmează să fie implementate se numără: înghețarea activelor și interdicția de a pune fonduri la dispoziția persoanelor și a entităților complice. Mai mult decât atât, se va aplica și o restricție din punct de vedere al călătoriilor, iar persoanele vizate nu vor avea dreptul să tranziteze sau să intre în Uniunea Europeană.

Schimburile comerciale urmează și ele să fie luate în calcul și cel mai mult se va resimți acest lucru asupra importurilor de bunuri și de investiții. UE a decis să sancționeze și în ceea ce privește limitarea accesului la piețele financiare și la cele de capital.

Așa cum a fost anunțat, dacă Putin va continua cu astfel de acțiuni, sancțiunile vor fi din ce în ce mai dure. Totul are scopul de a-l descuraja din a avansa cu planul său, dar și de a-l pedepsi pentru deciziile luate deja.