• Boris a sancționat cinci bănci rusești și trei oligarhi, din cauza deciziilor pe care Putin le-a luat recent.
  • Premierul britanic Boris Johnson se opune organizării finalei Ligii Campionilor din Rusia și critică acțiunile actuale ale Rusiei.
  • Johnson spune că este esențial ca Putin să înțeleagă acum că acțiunile sale vor avea efecte negative asupra Rusiei.

Boris Johnson a sancționat cinci bănci rusești: Rossiya, IS Bank, General Bank, Promsvyazbank și Banca Mării Negre. De asemenea, pentru acțiunile lui Putin au de suferit și trei oligarhi: Gennady Timchenko, Boris Rotenberg și Igor Rotenberg.

În fața Camerei Comunelor, premierul britanic Boris Johnson a declarat că este abia începutul măsurilor ce urmează să fie impuse Rusiei.

Toți trei se află pe lista de sancțiuni a SUA de mai mulți ani, fiind asociați ai lui Putin. Toate activele pe care le dețin în Marea Britanie vor fi înghețate. Persoanelor în cauză li se va interzice să călătorească aici și vom interzice tuturor persoanelor și entităților din Marea Britanie să aibă relații cu ei”, a spus acesta în Parlament.

Recomandări

VREM O ȘCOALĂ CA AFARĂ
URSULA CERE CONCURENȚĂ ECHITABILĂ CHINEI
BELLA IA PAUZĂ DE LA MODELING
CUM STĂM LA SPERANȚA LA VIAȚĂ
CIOLACU CHELTUIE PESTE BUGETARE
CUM E VREMEA ZILELE URMĂTOARE

Boris Johnson se opune organizării Ligii Campionilor din Rusia

Premierul britanic Boris Johnson se opune organizării finalei Ligii Campionilor din Rusia și critică acțiunile actuale ale Rusiei, spunând că Putin va avea o Rusie mai săracă, din cauza sancțiunilor pe care le vor pune în aplicare țările.

„Este absolut vital în acest moment critic ca președintele Putin să înțeleagă că ceea ce face va fi un dezastru pentru Rusia”, a declarat marți prim-ministrul britanic, după ce a anunțat sancțiuni împotriva Rusiei în Parlament.

Este clar [că Vladimir Putin] va ajunge cu o Rusie mai săracă din cauza sancțiunilor pe care le va pune în aplicare lumea”, a adăugat Boris Johnson, care a pledat pentru „o Rusie mai izolată, o Rusie cu statut de paria” și a cerut ca să nu existe „o șansă de a organiza turnee de fotbal într-o Rusia care invadează țări suverane”.