• Consiliul Federației a aprobat solicitiarea lui Vladimir Putin de folosire a Forțelor Armate Ruse în străinătate, în afara tarii.
  • „Rusia va oferi asistență militară RPD și LPR. Rusia a recunoscut DNR și LNR în limitele stabilite de constituțiile lor”, a confirmat Putin.
  • Vladimir Putin susține că Ucraina nu ar trebui să adere la NATO.

UPDATE 21.03

Ministerul rus de Externe a declarat că Moscova stabilește relații diplomatice cu LPR și RPD, începând de marți.

UPDATE 20.48

Rusia vizează dezvoltarea cuprinzătoare a cooperării cu DPR și LPR, inclusiv prin departamentele diplomatice care vor fi deschise în cele două republici, a menționat Ministerul rus de Externe.

UPDATE 19.44

Legile federale aprobate azi de Putin cu privire la asistenta celor 2 republici din partea federatiei ruse au fost deja publicate si sunt in vigoare. Urmeaza publicarea deciziei privind asistenta militara in afara granitelor, in Donbas

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

ȘTIREA INIȚIALĂ

Președintele rus, Vladimir Putin, a anunțat care sunt cerințele sale pentru Ucraina:

  • Recunoașteți voința poporului din Sevastopol și Crimeea.
  • Ucraina nu ar trebui să adere la NATO. Chiar autoritățile de la Kiev trebuie să refuze să se alăture NATO.
  • Rezolvarea problemei Donbass-ului prin negocieri-nu mai este relevantă. Acordurile de la Minsk nu mai există.
  • Cel mai important punct este demilitarizarea Ucrainei. Apariția armelor nucleare tactice în Ucraina este o amenințare strategică pentru Rusia.

De asemenea, președintele rus a anunțat că Rusia a recunoscut toate documentele, inclusiv constituția, care indică granițele republicilor. „Nu am spus că trupele noastre vor merge în Donbas chiar acum. Este imposibil să prezic acțiunile posibile specifice, dar Rusia va oferi asistență militară RPD și LPR”, a transmis Vladimir Putin.

Rusia va oferi asistență militară RPD și LPR. Rusia a recunoscut DNR și LNR în limitele stabilite de constituțiile lor”, a confirmat Putin.

Autorităţile ucrainene au declarat public că nu vor respecta acordurile de la Minsk, iar Rusia nu mai poate tolera genocidul populaţiei din Donbass, a spus Putin. Președintele rus a subliniat că Rusia este categoric împotriva aderării Ucrainei la NATO, cea mai bună soluție ar fi refuzul Kievului de a adera la alianță.