• Rodrigo Duterte are „încredere imensă“ în vaccinul anti-Covid-19 făcut de Rusia
  • Președintele filipinez s-a oferit chiar voluntar pentru ca vaccinul să fie testat pe propria persoană
  • Biroul său a spus marţi că statul Filipinez este pregătit să lucreze cu Rusia la testarea, furnizarea şi fabricarea vaccinului

Preşedintele filipinez Rodrigo Duterte a lăudat eforturile Rusiei de a dezvolta un vaccin împotriva coronavirusului şi s-a arătat dispus să participe la testarea clinică a acestuia, salutând în același timp oferta de livrare primită din partea Moscovei, despre care a spus că se aşteaptă să fie gratuită, scrie Reuters.

„Îi voi spune preşedintelui Putin că am încredere imensă în studiile lui de combatere a Covid şi cred că vaccinul pe care l-a produs este într-adevăr bun pentru oameni“, a spus Duterte, luni seara, într-o apariție TV.

În plus, pentru a elimina temerile populaţiei, Duterte s-a oferit să fie voluntar atunci când vaccinul rusesc va ajunge în ţara sa: „Pot fi primul pe care să fie experimentat (vaccinul – n.r.)“.

Recomandări

POPULARITATEA AMERICII ESTE ÎN DECLIN
TRIMITEM PATRIOT UCRAINEI?
SE RĂCEȘTE VREMEA
NOI IPAD-URI DE LA APPLE
CAMILLA ÎNDEAMNĂ COPIII LA CITIT
PRINȚUL HARRY MERGE ÎN UK

Trebuie să știi că Rusia aşteaptă aprobarea din partea autorităţilor de reglementare pentru un potenţial vaccin împotriva Covid-19 luna aceasta şi este gata să-l furnizeze în Filipine sau să facă echipă cu o companie locală pentru fabricarea lui în masă.