• Oana Enache are centura neagră la Krav Maga, artă marțială de autoapărare.
  • Oana este instructor pentru zeci de copii și adulți.
  • Fetițele care vin la antrenamente vor să fie la fel de puternice ca Oana.

Oana Enache spune că este o adevărată satisfacție pentru ea să lucreze cu cei mici. Are o siluetă de balerină, dar ce știe să facă întrece orice așteptare. Ea poate oricând să dea de pământ cu oricine îndrăznește să o atace. Este femeia luptătoare, antrenată să se apere singură de pericole.

Oana Enache are 38 de ani și este instructor și mentor pentru zeci de copii și adulți. Are centura neagră la Krav Maga, o artă marțială israeliană de autoapărare, care transformă corpul într-o armă.

„Da, putem, putem si noi sa facem ce fac ei exersând și aplicând tehnicile perfect, asta e șansa noastră neputând folosi forța”, a transmis Oana Enache, instructor de krav maga.

Recomandări

MIZA I-A DAT DE GOL
ATAC-FANTOMĂ
VOR LUNA ȘI STELELE ÎNAPOI
ISRAELUL LOVEȘTE HEZBOLLAH
PREA MULȚI MORȚI
HARRY MERGE ÎN UK

La antrenamente vin multe fete atrase de ideea că vor putea ajunge ca super-eroinele din povești. Aici învață să-și coordoneze corpul cu mintea, în situații limită. Ca ele a fost și Oana Enache.

„Mă vedeam ca un șoricel speriat când am intrat în sală. Perseverand, învățând tehnicile, văzând că funcționează, văzând că o personă de talia mea și forța mea poate să pună la pământ un bărbat de două ori mai mare, da, mi-a crescut încrederea”, a declarat Oana Enache, instructor de krav maga.

„Învăț să mă apăr singură, adică autoapărare. Când sunt pe stradă și vine cineva cu intenții rele, eu ma apăr. Mă ajută să mă apăr singură. Îmi place foarte mult la Oana că e răbdătoare cu noi pentru că îmi dau seama că suntem enervanți câteodată, îmi place foarte mult cum ne preda. Mi se pare ca sunt mai atentă, adică știu sigur că am reflexele mai bune”, a spus Alexandra.

Oana Enache are răbdare cu fetele ei. Vede în fiecare dintre ele potențialul de a deveni femei independente și încrezătoare în forțele proprii. Practic le pregătește pentru viață, cum numai o mamă știe să facă.

Din experiența mea la copii se vede cel mai bine încrederea, crește de la cel mai nivel la cel mai inalt nivel, îmi spun si parintii asta și îi văd în sală. Este o adevarată satisfacție pentru mine sa vad asta la cei mici”, a declarat Oana Enache.

Între fete se leagă prietenii frumoase. După antrenamente ele uită orice scenariu dur și mai rămân în sală să stea de vorbă sau să cânte la chitară.