• Săptămâna Modei de la Paris s-a încheiat cu show-ul prezentat de Chanel.
  • Chanel a repus în scenă piesele din tweed care au făcut istorie în modă.
  • Modelele Balenciaga au defilat într-o atmosferă de iarnă.
  • Directorul de creație al branduului Balenciaga e un refugiat.
  • Directorul de creație Demna Gvasalia a plecat din Georgia în 1993.
  • Gvasalia a recitat o poezie în ucraineană la finalul show-ului Balenciaga.

Save the best for the last – marți a fost ultima zi a Săptămânii Modei de la Paris, Chanel a repus în scenă piesele iconice a celebrei case de modă.

Jachete din tweed, cu buzunare accesorizate, amintesc de piesele care au făcut istorie în modă. Tweedul făcea parte din garderoba masculină, folosită în ținutele sport, dar a fost înnobilată de Gabrielle Chanel care a transformat-o într-o țesătură elegantă.

Unul dintre cele mai puternice show-uri de la Paris a fost al brandului Balenciaga.

Modelele au defilat într-o atmosferă de iarnă – prin zăpadă și vânt – totul pentru a aborda două probleme globale – clima și războiul din Ucraina. Directorul de creație Demna Gvasalia este și el un refugiat. În 1993 a plecat din Georgia, iar de atunci spune că nu a mai avut casă. Pe finalul show-ului, Gvasalia a recitat o poezie în ucraineană prin care le-a transmis ucrainenilor să fie puternici și să se iubească.

Prin show-ul de la Paris, casa de modă Valentino a tras un semnal de alarmă. Prin culoarea roz directorul de creație transmite că lumea virtuală ne îndepărtează din ce în ce mai mult de viața reală. Pentru Valentino, roz este o formă de libertate care poate nu există în altă parte decât în tărâmul culorilor.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Sute de modele, rochii cu tăieturi îndrăznețe și combinații de culori inedite, toate au fost pe podium la Săptămâna Modei de la Paris. Designerii și-au prezentat colecțiile pentru toamna și iarna ce urmează.

Balenciaga a avut unul dintre cele mai puternice show-uri de până acum. Designerul a prezentat o atmosferă de iarnă,
într-un decor cu zăpadă și vânt. Singura zonă deszăpezită a fost pasarela pe care modelele au defilat.

În tot acest timp, designerul, care a trăit ca refugiat în Ucraina și Moscova înainte de a se stabili la Dusseldorf, a recitat un poem în ucraineană cu titlul: „Fiii tăi te vor salva”.

Simplitatea nu este primul cuvânt care îți vine în minte atunci când vizionezi ținutele Givenchy.

Matthew Williams, directorul de creație, a optat pentru ținute pe care oamenii să le poarte cu ușurință. Realizată în mare parte din nuanțe de verde închis și negru, colecția s-a axat în principal pe haine streetstyle.

Săptămâna Modei la Paris 2022 a avut loc în perioada 28 februarie – 8 martie.