• Femeile din Istanbul nu s-au putut bucura, din păcate de ziua de 8 martie.
  • Marșul de Ziua Internațională a Femeii care trebuia să aibă loc ieri în centrul Istanbulului a fost oprit de autoritățille turcești.
  • Poliția din Istanbul a creat baricade și a dat cu spray cu piper, pentru a împiedica evenimentul.
  • În fiecare an, femeile din Turcia ies în stradă pentru a atrage atenția asupra vilenței domestice.

Femeile din Istanbul nu s-au putut bucura, din păcate de ziua de 8 martie. Marșul de Ziua Internațională a Femeii care trebuia să aibă loc ieri în centrul Istanbulului a fost oprit de autoritățille turcești.

Potrivit presei locale, 38 de femei au fost reținute în timpul mitingului. Mai multe femei au ieșit în stradă și au protestat pentru drepturile lor.

În Turcia, unde cel puțin trei femei sunt ucise în fiecare zi, femeile vor să sărbătorească ziua de 8 martie în stradă, la proteste. Vrem să marșăm în acest al 20-lea „Marș al nopții feministe”, dar după cum puteți vedea, poliția a baricadat fiecare stradă. Sunt mai mulți polițiști decât femei aici. Tot ce am vrut să facem a fost să sărbătorim 8 martie”, a spus avocata Yelda Kocak.

Recomandări

ZILELE BUCUREȘTIULUI
IDF BOMBARDEAZĂ
I-A FAULTAT TESLA
CE FACI ÎN WEEKEND?
SE SCHIMBĂ LEGEA
CE FACI LA OKTOBERFEST?

Potrivit platformei, „We Will Stop Femicide”, cel puțin 73 de femei au fost ucise în Turcia de la începutul anului 2022.
Anul trecut, Turcia s-a retras dintr-un tratat european, care viza combaterea violenței față de femei, lucru care a atras tot mai multe proteste.