Te întrebi ce fel de nouă conducere ar da Putin Ucrainei, dacă o elimină fizic pe cea democratic aleasă? Ajunge să privești spre cea pe care o sprijină de 15 ani în Cecenia, în persoana lui Ramzan Kadîrov.

Oficial, este fiul fostului președinte asasinat și a fost mai întâi premier. I-a combătut pe ruși în primul război cecen, apoi s-a alăturat lui Putin în al doilea. După ce a ras capitala Grozny cu artileria, acesta i-a dat puterea. Banii de reconstrucție de la bugetul Rusiei au trecut prin fundația lui Kadîrov, care acum se mândrește cu un palat prezidențial de peste 50M$ și chiar cu o armată personală. Faimoșii Kadîrovtsy sunt azi în prima linie contra ucrainenilor. Mână de fier într-o mănușă de oțel, Kadîrov a restabilit pacea rusă în fosta republică rebelă.

Opozanții sunt asasinați, chiar și în Occident. Acasă, cine îl critică pe Kadîrov sau pe Putin dispare, e torturat și ucis, de multe ori cu toată familia. Și-a construit o închisoare privată lângă palat, unde poate ajuta personal la interogatorii. Se laudă cu 4 milioane de urmăritori pe rețelele sociale, unde postările lui par desprinse din filmul Borat.

Recomandări

7 LOCAȚII „BRIDGERTON"
CELE MAI VECHI DOVEZI ALE FUZIUNII
MAI SLĂBEȘTE-NE
SOPHIE TURNER, DESPRE DIVORȚUL DE JOE JONAS
VEZI WORLD PRESS PHOTO LA UNIVERSITATE
NOI IMAGINI ÎN CAZUL LUI „DIDDY"

Pentru a combate Covid-ul, a arestat personalul medical care cerea echipamente de protecție și a interzis complet circulația. I-a eliberat pe homosexuali din pușcării pentru a fi uciși de familiile lor. Kadîrov impune legea islamică peste cele rusești și este pentru poligamie. În ochii lui, asta ar rezolva problema demografică a Rusiei. Pe 5 martie, cel pe care Putin l-a făcut general-maior în Garda Națională a Rusiei i-a cerut public ”să închidă ochii vreo 2 zile și să ne lase să terminăm treaba”. În ochii lui Putin, Zelenski nu e legitim: a fost ales doar cu 73%. La Grozny, micul Ginghis-Han e mereu reales în unanimitate. Apoi se supune.