• Parlamentul german a respins joi un proiect de lege care ar fi făcut obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului începând cu vârsta de 60 de ani.
  • Dintre cei 683 de parlamentari care au votat proiectul de lege, 378 au fost împotrivă şi 296 l-au susţinut, printre care Scholz şi ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach.
  • Rezultatul a reprezentat o lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare formată din social-democraţii (SPD), Verzii şi liberalii din Partidul Liber-Democrat (FDP).

Parlamentul german a respins joi un proiect de lege care ar fi făcut obligatorie vaccinarea împotriva coronavirusului, începând cu vârsta de 60 de ani, ceea ce reprezintă o înfrângere pentru cancelarul Olaf Scholz şi pentru încercarea sa de a obţine un consens între partide pe această temă.

Dintre cei 683 de parlamentari care au votat proiectul de lege, 378 au fost împotrivă şi 296 l-au susţinut, printre care Scholz şi ministrul Sănătăţii, Karl Lauterbach, care au părut vizibil dezamăgiţi când a fost anunţat rezultatul în plen, relatează Politico.

Rezultatul a reprezentat o lovitură majoră pentru coaliţia de guvernare formată din social-democraţii (SPD), Verzii şi liberalii din Partidul Liber-Democrat (FDP), care, după luni de dezbateri, nu au reuşit să obţină o poziţie favorabilă nici măcar în rândurile lor pe această temă.

Recomandări

MACRON: EUROPA POATE MURI
PREMIERĂ MONDIALĂ ÎN AVIAȚIE
ROMÂNII SE LASĂ PĂCĂLIȚI
COP 29 VA FI DESPRE PACE
TU CE VIN BEI LA MASAS FESTIVĂ?
DEZASTRU ÎN BRAZILIA DIN CAUZA PLOILOR

Dacă nimeni nu ar fi fost vaccinat, am fi avut acum o catastrofă fără cusur şi am fi fost în izolare totală – asta trebuie să se înţeleagă”, a spus Lauterbach în timpul dezbaterii dinaintea votului, reiterând întrebarea sa dacă germanii chiar vor să se obişnuiască cu câteva sute de decese COVID în fiecare zi.