• Putin a declarat drept „un succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi. El însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale
  • Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului portuar Mariupol, dar forțele ucrainene rămân acolo alături de mii de civili blocați în orașul asediat.
  • Și Biden a vorbit despre situație. Președintele american spune că indiferent de situație Putin trebuie să permită ajutoarelor umanitare să intre în Ucraina pentru a permite celor blocați în interiorul uzinei Azovstal să iasă.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anulat joi ordinul de luare cu asalt a combinatului Azovstal din Mariupol, unde sunt baricadaţi 2.000 de militari ucraineni.

Putin a declarat drept „un succes” acțiunea de eliberare a Mariupolului și își explică decizia prin dorința de a salva vieţi. El însă a cerut menţinerea unei blocade asupra zonei industriale

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a confirmat că Rusia controlează cea mai mare parte a orașului portuar Mariupol, dar forțele ucrainene rămân acolo alături de mii de civili blocați în orașul asediat.

Recomandări

DATORIA PUBLICĂ A ROMÂNIEI CREȘTE
TRUMP RISCĂ NOI SANCȚIUNI
SADIQ KHAN CANDIDEAZĂ LA MANDATUL 3
TEMPERATURI RECORD ÎN INDIA
MENIU A LA GREC
O LUNĂ DE SCHENGEN

Zelenski a declarat că Ucraina a oferit toate opţiunile Rusiei pentru a ajuta la trecerea în siguranţă a trupelor şi a civililor departe de Mariupol. Cu toate acestea, el a spus că încă aşteaptă răspunsul Rusiei.

Și Biden a vorbit despre situație. Președintele american spune că indiferent de situație Putin trebuie să permită ajutoarelor umanitare să intre în Ucraina pentru a permite celor blocați în interiorul uzinei Azovstal să iasă.