• Creatorii vor putea să copieze direct formate din alte videoclipuri.
  • În prezent, această funcție este disponibilă doar pentru un grup restrâns de creatori și se află în faza de testare beta, fiind similară cu șabloanele de la TikTok.
  • În timp ce alte companii – inclusiv Facebook, YouTube și Snapchat – încearcă să concureze cu TikTok folosind propria versiune a aplicațiilor video de scurt metraj, este greu de contestat popularitatea TikTok.

Instagram experimentează o nouă funcție de șabloane pentru Reels, care le va permite utilizatorilor să copieze formate video din alte videoclipuri Reels, a relatat Business Insider. Șabloanele sunt deja o funcție incredibil de populară pe care am văzut-o pe TikTok și sunt adesea la baza provocărilor virale și a tendințelor de pe platformă. Funcția Templates de pe Reels este încă în modul de testare beta, doar un număr mic de influenceri putând să o acceseze.

Meta a confirmat știrea pentru TechCrunch. „Lucrăm mereu la noi modalități de a face Reels mai simplu de creat. Testăm capacitatea de a vă permite să creați un reel folosind un șablon existent de la un alt reel”, a declarat un purtător de cuvânt al Meta pentru TechCrunch într-un e-mail.

După cum descrie influencerul Josephine Hill într-un tweet, Template le oferă utilizatorilor opțiunea de a selecta „Use as template” (Utilizați ca șablon) pe orice video Reels pentru a înlocui clipurile video cu propriile clipuri. În timp ce versiunea actuală a șabloanelor de pe Reels oferă utilizatorilor o serie de opțiuni prestabilite, noua funcție pare să ofere opțiunea de a folosi orice videoclip Reels ca șablon.

Recomandări

CUM PUTEA FI EVITAT RĂZBOIUL RUSO-UCRAINEAN?
TRUMP ȘI ORBAN VOR SĂ FACĂ ALIANȚĂ
TAYLOR ȘI TRAVIS, SURPRINȘI ÎN LAS VEGAS STRIP
CE SPUNE MAȘINA TA DESPRE TINE?
CUM S-AU CUNOSCUT WILLIAM ȘI KATE?
RAY CHAN A MURIT LA 56 DE ANI

Instagram a implementat în trecut mai multe funcții asemănătoare cu TikTok pe Reels în trecut, în încercarea de a ține pasul cu aplicația preferată de generația Z, care domnește. Printre exemplele recente se numără o funcție Remix, posibilitatea de a colabora la videoclipuri, noi funcții muzicale și răspunsuri vizuale. Având în vedere că șeful Instagram, Adam Mosseri, a declarat anul trecut că platforma se va dubla pe video în 2022, probabil că vom vedea și mai multe inovații noi în lunile următoare.